19.6.2015 9:39

Παρατημένοι νοιώθουν οι Βρονταδούσοι

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ Λ.Α.Σ.

Τα ζητήματα που προβληματίζουν τους Βρονταδούσους τέθηκαν επί τάπητος στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στον Βροντάδο με πρωτοβουλία της Λ.Α.Σ.

Κατά τη διάρκεια της ακούστηκαν οι προβληματισμοί των κατοίκων  για θέματα όπως η υποβάθμιση και προαστιοποίηση του τόπου τους από τον «Καλλικράτη»,τα  προβλήματα του  παραλιακού δρόμου (παράνομη στάθμευση, κλίση οδοστρώματος, ασυντήρητο και επικίνδυνο οδόστρωμα, ανεπαρκής φωτισμός κ.λπ.),η αντίθεση ως προς το φαραωνικό έργο της δήθεν ανάπλασης του παραλιακού δρόμου, το χωροταξικό του Βροντάδου, η ρυπαρότητα των δρόμων, ο ρουκετοπόλεμος, οι μονοδρομήσεις, η ανάπλαση χώρων ιδιαιτέρου φυσικού  κάλους  όπως  η Κλειδού και το Αίπος, κ.λπ.

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Μ. Σκούφαλος κατάγγειλε τις  περικοπές κρατικών πόρων που έχουν καταντήσει την Τοπική Διοίκηση φοροεισπρακτικό και φορομπηχτικό οργανισμό με ευθύνη των πρόθυμων δημοτικών αρχών, όπως και η σημερινή του κ. Βουρνού, ανίκανο να αντιδράσει όπως είπε, σε  κάθε αντιλαϊκό κέλευσμα του καλλικρατικούκρατικού μηχανισμού που  έχει στηθεί.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η ΚλαίρηΚωστάλα , η οποία τόνισε ότι τα προβλήματα του Βροντάδου πρέπει να ιδωθούν σφαιρικά  και διεκδικητικά, με στόχο τη βελτίωση, μια  και είναι ξεχασμένος  και από τους τέως και από τους νυν δημοτικούς άρχοντες.

Συνέχισε ο Φραγκούλης Π. Κυλαδίτης, κάνοντας  μια σύντομη αναφορά στις δράσεις και τις προτεραιότητες της ΛΑ.Σ. στο Βροντάδο, κάνοντας πλήρη αναφορά στο φλέγον θέμα της  καθαριότητας με τις παρεχόμενες ανεπαρκείς υπηρεσίες και στάθηκε ιδιαίτερα στη στελέχωση της υπηρεσίας και την ανακύκλωση. Τα ζητήματα που τέθηκαν η ΛΑΣ δεσμεύθηκε να τα φέρει προς συζήτηση στο Δημοτικό  Συμβούλιο.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ