26.11.2021 18:30

Παραθυράκι για απλήρωτη υπερεργασία σε βάρος των εργαζομένων (ΒΙΝΤΕΟ)

9ωρο χωρίς έξτρα πληρωμή

Ανατροπές στο καθεστώς των υπερωριών επιφέρει μια απόφαση του υπουργού Εργασίας, η οποία δίνει την ευχέρεια στους εργοδότες, από την 29η Νοεμβρίου, να μην δηλώνουν και φυσικά να μην πληρώνουν, υπερωρίες έως μία ώρα πέρα από το κανονικό ωράριο, ενώ αποκλείονται από τις υπερωρίες, όλα τα διευθυντικά στελέχη.



Ειδικότερα με την απόφαση, η οποία αποσαφηνίζει τα «ψιλά γράμματα» του πρόσφατου εργασιακού νόμου, δίδεται η δυνατότητα στους εργοδότες να κρατάνε τους υπαλλήλους τους, έως και μία ώρα πάνω από το κανονικό ωράριο χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να αναγγείλουν στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ την υπερωρία.

Συγκεκριμένα στην υπουργική απόφαση για την εφαρμογή του εργασιακού νόμου Χατζηδάκη αναφέρεται στις τροποποιήσεις: «Από την 29η/11/2021 για λόγους απλούστευσης της διαδικασίας παύει να υφίσταται η υποχρέωση των εργοδοτών να καταχωρούν στο έντυπο Ε8 του Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ την υπερεργασία των εργαζομένων τους που ούτως ή άλλως εντασσόταν και εντάσσεται στο νόμιμο ωράριο. Διατηρείται ωστόσο η υποχρέωση προαναγγελίας των υπερωριών».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ