23.7.2014 15:53

Παραμένουν υποβαθμισμένα τα σχολεία Καλλιμασιάς και Νενήτων

ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

Η καλοκαιρινή ραστώνη έπνιξε την οποιαδήποτε αντίδραση θα μπορούσε να υπάρξει από Καλλιμασιά και Νένητα απέναντι στον εμπαιγμό του Υπ. Παιδείας που προχώρησε στην υποβάθμιση των δυο σχολείων παρά τις περί του αντιθέτου δεσμεύσεις στους τοπικούς βουλευτές.

Η απόφαση
Με απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός παιδείας Α. Δερμεντζόπουλος και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της κυβέρνησης τροποποιείται η   απόφαση 72624/Δ4/12−05−2014 (ΦΕΚ 1329/τ.Β΄/26−05−2014) με θέμα «Ιδρύσεις, Προαγωγές, Υποβιβασμοί, Συγχωνεύσεις και Καταργήσεις Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων» αλλά τα Δημοτικά Σχολεία Καλλιμασιάς και Νενήτων, δεν είναι ανάμεσα σ' αυτά, αφού οι όποιες αλλαγές αφορούν κυρίως σχολεία μεγάλων αστικών κέντρων όπου προφανώς οι ψηφοφόροι είναι… περισσότεροι.

Κούφια λόγια
Οι κάτοικοι των δυο χωριών και κυρίως οι γονείς είδαν τις δεσμεύσεις των τοπικών βουλευτών να αποδεικνύονται κούφιες κι ήρθαν αντιμέτωποι για μια ακόμη φορά με μια πολιτεία απρόσωποι που αντιμετωπίζει μια παραμεθόριο περιοχή με τα ίδια μέτρα και τα ίδια σταθμά που αντιμετωπίζει ένα μεγάλο αστικό κέντρο. Στα δυο χωριά παρά το ακατάλληλο της εποχής ξεκίνησε και πάλι ένας αναβρασμός που τουλάχιστον στην Καλλιμασιά αναμένεται να εκδηλωθεί στα πλαίσια και του Πανκαλλιμασιώτικου συνεδρίου.

Πλήγμα γοήτρου

Ισχυρό πλήγμα από την παραπάνω εξέλιξη δέχεται όμως το γόητρο των δυο βουλευτών που διαβεβαίωναν ότι θα αποσυρθεί το συγκεκριμένο ΦΕΚ και θα αντικατασταθεί από νέο. Πλέον μετά τις εξελίξεις ο κ, Κάρμαντζης από χθες προωθεί συνάντηση ότι με τον υφυπουργό παιδείας Α. Δερμεντζόπουλο ενώ με δηλώσεις του στον «π» συνέστησε υπομονή κι επιμονή διαβεβαιώνοντας ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί από κοντά το θέμα μέχρι την τελική ικανοποίηση του αιτήματος για την άρση της υποβάθμισης των σχολείων.
Ανάλογη είναι και η τοποθέτηση του Κ. Τριαντάφυλλου που και εκείνος πολιορκεί τον υφυπουργό αν και για τους πιο δύσπιστους οι προσπάθειες μάλλον πέφτουν στο κενό.
 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ