28.11.2012 10:31

Παραιτήθηκε με την προσδοκία να επαναπροσληφθεί

ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΔΗΠΕΘΕ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ

Πήρε τελικά το ρίσκο και παραιτήθηκε από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Β. Αιγαίου, ο Γ. Ζαφείρης, προκειμένου να λάβει μέρος στην επαναπροκήρυξη της θέσης που θα ακολουθήσει μέσα στις επόμενες ημέρες, ώστε αφενός να μπορέσει να πληρωθεί αφετέρου να μπορεί να δικαιολογηθεί η αύξηση στον μισθό του, που μέχρι πρότινος προσέκρουε στην αρνητική στάση της επιτρόπου. 

 

Η κίνηση ματ του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή προέκυψε έπειτα από μία μαραθώνια διαδικασία τους τελευταίους 4 μήνες που ο ίδιος αφενός ήταν υποχρεωμένος να «εισπράττει» 1270 ευρώ ενώ ο προκάτοχός του έπαιρνε μεικτή αμοιβή 3.000 ευρώ, αφετέρου λόγω των οικονομικών δυσκολιών στο ΔΗΠΕΘΕ παρέμενε απλήρωτος σε πρώτη φάση για 14 μήνες και το τελευταίο διάστημα για 4 συνεχόμενους μήνες.

 

«Όταν ήρθα στη Χίο η αμοιβή μου ήταν 1270 ευρώ, δεν ήθελα και το τόνισα από την αρχή να λαμβάνω τον μισθό των προκατόχων μου γιατί τον θεώρησα υπερβολικό σε συνάρτηση με την οικονομική συγκυρία.

Στις 24 Δεκεμβρίου αποφασίστηκε να μου γίνει αύξηση κατά 300 ευρώ αλλά η διαδικασία κόλλησε στο νόμο 3833 ο οποίος απαγόρευε τις αυξήσεις ή τις τροποποιήσεις στις συμβάσεις. Μιλώντας με την επίτροπο και όντας σε άθλια οικονομική κατάσταση αφού είχα να πληρωθώ πολλούς μήνες μου είπε ότι ο μόνος δρόμος είναι να παραιτηθώ, να επαναπροκηρυχθεί η θέση και να δήλωνα ξανά ενδιαφέρον με το σχετικό ρίσκο, ώστε να μπορέσω να λάβω τον μισθό μαζί με την αύξηση των 300 ευρώ.  

Φθάνω σήμερα σε ένα σημείο και λέω ότι προτιμώ να πάρω το ρίσκο και να χάσω τη θέση από το να δουλεύω και να μην πληρώνομαι», ανέφερε ο κ.  Ζαφείρης.

 

«Μας έχει γλυτώσει από πολλά έξοδα»

 

Στη σημαντική προσφορά του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή αναφέρθηκαν κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας τόσο ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Θ. Τσατσαρώνης όσο και το μέλος του Δ.Σ. Μ. Κοντούδης, τονίζοντας ότι η προσφορά του μέχρι στιγμής ξεπερνάει τις 50.000 ευρώ.

 

«Έχει καταφέρει να κάνει πολλά πράγματα μόνος του. Διαχειρίζεται τη σκηνοθεσία, τη σκηνογραφία, τα κοστούμια, τον φωτισμό, τη φωτογραφία και άλλα πολλά μόνος του, όταν θα μπορούσε να είχε ζητήσει ξεχωριστά άτομα για κάθε μία από αυτές τις δουλειές. Νομίζω ότι πρέπει κυρίως ηθικά να τον στηρίξουμε σε αυτή τη δύσκολη καμπή», ανέφερε ο κ. Τσατσαρώνης.

 

«Θεωρώ ότι θα πρέπει να στηρίξουμε τον Γ. Ζαφείρη, γιατί αποτελεί λαμπρό παράδειγμα ανιδιοτελούς προσφοράς στο χώρο του. Αν δικαιούται αύξηση, να επαναπροκηρυχθεί η θέση και να την πάρει κανονικά. Άλλωστε είναι χρήματα που μπορεί να δικαιολογήσει από τη μέχρι τώρα δράση του», προσέθεσε ο Μ. Κουντούδης.

 

Τελικά λίγο μετά τις 19:00 της Δευτέρας το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΗΠΕΘΕ αποφάσισε ομόφωνα να κάνει δεκτή την αίτηση παραίτησης του Γ. Ζαφείρη και να επαναπροκηρύξει τη θέση από αύριο με δημόσια πρόσκληση ενδιαφέροντος σε δύο Μ.Μ.Ε, ένα εντός και ένα εκτός Χίου.

 

Έτσι μέσα στο επόμενο 10ήμερο και μετά τη δήλωση ενδιαφέροντος το Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ θα κληθεί να παραλάβει τα βιογραφικά και να τα αξιολογήσει, επιλέγοντας άμεσα νέο καλλιτεχνικό διευθυντή, με τον Γ. Ζαφείρη να αποτελεί εκ των προτέρων το φαβορί της διαδικασίας. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ