3.12.2020 15:33

Παντελής Μπουγδάνος: «Με δράσεις και με έργα στηρίζουμε τα άτομα με αναπηρία»

Τη σημαντικότητα και τα μηνύματα που εκπέμπει η 3η του Δεκέμβρη, που τιμάται ως παγκόσμια ημέρα για το αναπηρικό κίνημα, επεσήμανε μέσα από δηλώσεις του στα τοπικά Μ.Μ.Ε. ο αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Μπουγδάνος.

«Η ημέρα ατόμων με ειδικές ανάγκες μας θυμίζει πόσο σημαντικό είναι να σκύψουμε κοντά σε αυτούς τους ανθρώπους. Μπορεί να έχουν κάποιες ιδιαιτερότητες αλλά έχουν σημαντικές ικανότητες. Πολύ σημαντικό είναι να σταθούμε κοντά τους, να απλώσουμε το χέρι για να ενταχθούν στην κοινωνία. Οφείλουμε να τους δώσουμε όλες εκείνες τις ευκαιρίες τόσο σαν άτομα όσο και ως σύνολο», ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης για να προσθέσει ότι η αντιμετώπισή τους από την κοινωνία πρέπει να είναι στη βάση της ισότητας μέσα από ουσιαστικά έργα και δράσεις. 

Ολοκλήρωση του κέντρου ΠΣαΜΕΑ

Στο πλαίσιο των δηλώσεών του αναφέρθηκε στα έργα που έχει υλοποιήσει η Π.Ε. Χίου για τη στήριξη των Α.με.Α.: «το πρώτο έργο που έχει ολοκληρωθεί είναι το κέντρο ΠΣαΜΕΑ και υπολείπεται μόνο ο εξοπλισμός του. Το κέντρο βρίσκεται στην είσοδο του Νεοχωρίου. Το έργο αυτό ολοκληρώθηκε και ήταν αίτημα πολλών ετών».

Εκτός από το παραπάνω έργο δήλωσε πως η Περιφέρεια έχει προσπαθήσει να βελτιώσει τις υποδομές για την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία.

Φυσική διαδρομή για τα άτομα με αναπηρία

Παράλληλα αναφέρθηκε και στο εγχείρημα της δημιουργίας φυσικής διαδρομής για άτομα με αναπηρία λέγοντας ότι: «μελετάμε τη δημιουργία φυσικής διαδρομής περίπου ενός χιλιομέτρου η οποία θα είναι διαμορφωμένη με τις απαραίτητες συνθήκες που απαιτούνται ώστε τα άτομα με αναπηρία να επισκέπτονται με ασφάλεια το τοπίο και την φύση του νησιού μας.»

Να σημειωθεί ότι η Περιφερειακή Ενότητα Χίου φιλοξενεί στην είσοδο της χειροτεχνίες του εργαστηρίου ΠΣαΜΕΑ για τις γιορτές των Χριστουγέννων.  

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ