16.10.2014 15:51

Πάνω σε αρχαία σκόνταψε η ανάπλαση της Φάρκαινας

Η ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΣΚΑΠΑΝΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕΙ Η ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ

Συνεχίζονται κανονικά οι εργασίες ανάπλασης  του δημοτικού πάρκου Αθλοπαιδιών και Αναψυχής της Φάρκαινας. Η Κ` Εφορεία Κλασσικών και Προϊστορικών αρχαιοτήτων ανακάλεσε την απαγόρευση εργασιών που είχε επιβάλλει την Τρίτη, μετά τον εντοπισμό των αρχαιοτήτων που έφερε στο φως η σκαπάνη του δήμου.
Στην επαφή της προϊστάμενης της υπηρεσίας Δέσποινας Τσαρδάκα με  την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου, βρέθηκε η χρυσή τομή και θα συνεχιστούν παράλληλα και οι δύο δράσεις. Οι εργασίες θα σταματήσουν μόνο στο συγκεκριμένο σημείο που ανακαλύφθηκε  ένα ταφικό πιθάρι. Η υπηρεσία θα επιβλέπει και θα ελέγχει τις εργασίες, ενώ παράλληλα θα ανασκάψει το επίμαχο σημείο για να φέρει ολοκληρωμένα στην επιφάνεια τα υπόλοιπα ευρήματα, τα οποία είναι πιθανόν να πιστοποιήσουν την ύπαρξη αρχαίου κοιμητηρίου.
«Προς το παρόν δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε την ταυτότητα του ευρήματος και της χρήσης του χώρου, αλλά σύντομα θα είμαστε σε θέση να μιλήσουμε με σαφέστερα στοιχεία», τονίζει η προϊσταμένη της υπηρεσίας.
«Η νότια περιοχή της πόλης της Χίου είναι αρχαιολογικά άγνωστη ακόμη, γιατί δεν έχει ανασκαφεί. Υπηρεσιακά δεν έχουμε τη δυνατότητα διενέργειας αυτόνομων διαδικασιών, η συγκεκριμένη περιοχή έως πρόσφατα δεν είχε οικοδομική δραστηριότητα όπως η υπόλοιπη πόλη, αλλά τώρα με την ανοικοδόμηση έχουμε τη δυνατότητα να αποκτήσουμε μια εικόνα, να διασώσουμε και να αναδείξουμε ότι πρέπει, χωρίς όσο είναι δυνατόν να δημιουργούμε προβλήματα στις ιδιοκτησίες ή τους επενδυτές».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ