7.8.2012 12:12

Πάνω από 16.000 επισκέπτες στην 8η Γιορτή Αγροτουρισμού

- ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΙΟΥ

 
Συνολικά 16.000 επισκέπτες πέρασαν την πύλη της 8ης Γιορτής Αγροτουρισμού, που διοργάνωσε η Π.Ε. Χίου την εβδομάδα που μας πέρασε, έχοντας την ευκαιρία να επισκεφθούν 56 εκθεσιακά περίπτερα με διαφορετική θεματολογία μεταξύ τους.
Το κόστος
Θετικά χαρακτήρισε τα νούμερα η υπεύθυνη του Αγροτουρισμού Έφη Λυπαρή, η οποία μιλώντας στον «π» ανέφερε ότι τα δύο τελευταία χρόνια η κίνηση στην έκθεση παρουσιάζει αυξητικές τάσεις παρά την οικονομική κρίση και τις δυσκολίες συμμετοχής τόσο των ξένων εκθετών όσο και των επισκεπτών.
Σε ότι αφορά το κόστος της 8ης γιορτής η ίδια τόνισε ότι περιορίστηκαν κατά 40% περίπου οι δαπάνες των εκδηλώσεων καθότι ήταν ο μοναδικός τομέας της έκθεσης από τον οποίο μπορούσαν να εξοικονομηθούν χρηματικοί πόροι.
«Φέτος κάναμε τα απολύτως απαραίτητα. Αυτό δεν σημαίνει ότι περιορίσαμε την ποιότητα ή το εύρος των εκδηλώσεων απλά αποφύγαμε κάποια έξοδα που υπό άλλες συνθήκες κυρίως οικονομικές θα μπορούσαν να είχαν γίνει. Αυτό μείωσε αυτόματα το κόστος στο 40% των εξόδων σε σχέση με την περσινή γιορτή», εξήγησε η ίδια.
Στα σκαριά η επόμενη έκθεση
Παράλληλα σύμφωνε με τα όσα ανέφερε στον «π», ήδη έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός της επόμενης έκθεσης για το 2013 με το κύριο χαρακτηριστικό που είναι η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων σε επίπεδο νησιού και περιφέρειας να παραμένει στους άμεσους στόχους της ίδιας και των συνεργατών της.
«Θα πρέπει σίγουρα να αναπτύξουμε τις καινοτόμες δράσεις στον αγροτουρισμό. Προσπαθούμε κάθε χρόνο να προσθέτουμε και ένα κομμάτι το οποίο λείπει από την κάθε γιορτή. Αυτό είναι και το στοιχείο που διαφοροποιεί την πρώτη έκθεση με την όγδοη που πραγματοποιήθηκε φέτος.
Ήδη έχουμε ξεκινήσει να θέτουμε τους επόμενους στόχους μας. Φέτος ήταν η ιδιαίτερη προβολή των χιώτικων προϊόντων και αυτό φάνηκε νομίζω προς τα έξω», είπε η ίδια ενώ καταλήγοντας ανέφερε ότι οι εκθέτες από άλλα μέρη έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι και κάποιοι από αυτούς θέλησαν ήδη από φέτος να ζητήσουν περίπτερο και για την επόμενη γιορτή. 
 
 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Ε. ΧΙΟΥ
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 8η Γιορτή Αγροτουρισμού Xίου, τόσο όσο αφορά τους εκθέτες όσο και την ανταπόκριση των επισκεπτών. Συγκεκριμένα στη Γιορτή, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, συμμετείχαν 56 περίπτερα με περισσότερους από 100 εκθέτες, έλαβαν χώρα 19 εκδηλώσεις, και πέρασαν περίπου 16.000 επισκέπτες.

Το σύνολο των εκθετών δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένο από την διοργάνωση της έκθεσης, από τη δυνατότητα προβολής και προώθησης των προϊόντων τους, καθώς και από τη σύναψη νέων συνεργασιών ως ανταποδοτικό αποτέλεσμα της συμμετοχής τους στη φετινή Γιορτή.

Αξιοσημείωτη ήταν η παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ.κ. Μάρκου, του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιου Τσαυτάρη, του Περιφερειάρχη κ. Αθανάσιου Γιακαλή, του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε.Χίου κ. Κωνσταντίνου Γανιάρη, της Αντιπεριφερειάρχη Β.Αιγαίου κας Αποστολίας Λύκου, του Δημάρχου Χίου κ. Πολύδωρου Λαμπρινούδη, του Ταξίαρχου κ. Μενέλαου Μεϊμάρη, του Βουλευτή Χίου κ. Κώστα Τριαντάφυλλου, του εκπροσώπου του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κωστή Μουσουρούλη, αλλά και εκπροσώπων των θεσμικών αρχών της Πολιτείας, της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Σωμάτων Ασφαλείας και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης οι οποίοι επισκέφτηκαν τα περίπτερα και μίλησαν με τους εκθέτες.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τις εκδηλώσεις, - 10 μουσικές, 2 χορευτικές, 2 παρουσιάσεις βιβλίων, 3 εργαστήρια κατασκευών, μια παράσταση καραγκιόζη κι ένα αναλόγιο παραμυθιών- που είχαν επιλεγεί ώστε να αγκαλιάζουν ένα όσο γίνεται πιο ευρύ φάσμα κοινού, με ιδιαίτερη έμφαση στη συμμετοχή Χίων καλλιτεχνών και συγκροτημάτων.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η καθημερινή, επί τόπου δημιουργία ζωγραφικών έργων από τις ομάδες "Καλλιτέχνες εν Δράσει", Σύλλογος Ενηλίκων Κοφινά, ΜΕΟΘ Θυμιανών και την καλλιτέχνη Βιργινία Πρεντουλή, που ανταποκρινόμενοι στη σχετική ανοιχτή πρόσκληση του Τμήματος Τουρισμού συμμετείχαν στην υπαίθρια φιλοτέχνηση έργων με θέμα τα «100 χρόνια Ελευθερίας της Χίου». Τα έργα που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της συλλογικής δράσης θα κοσμήσουν το κτίριο της Π.Ε.Χίου αλλά και άλλους δημόσιους χώρους.

Το Τμήμα Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Χίου ευχαριστεί τους επισκέπτες, τους καλλιτέχνες, τους εκθέτες, τους χορηγούς, τους εθελοντές και όλους όσους συμμετείχαν και υποστήριξαν τη φετινή Γιορτή Αγροτουρισμού σε κάθε επίπεδο και συνετέλεσαν στην επιτυχία της, συμβάλλοντας έτσι ώστε η επόμενη διοργάνωση να είναι ακόμα πιο διευρυμένη και δημιουργική.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ