15.4.2024 9:46

Πανελλαδική απεργία 17 Απριλίου - Μαζικά καλέσματα από φορείς της Χίου

Σε απεργιακό κλοιό θα βρίσκεται η χώρα την Τετάρτη 17 Απριλίου, λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ με κύρια αιτήματα τις αυξήσεις στους μισθούς και την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, παράλληλα με την αποτελεσματική αντιμετώπιση της ακρίβειας. 

Μαζική αναμένεται να είναι η συμμετοχή και στη Χίο με τους φορείς και τα σωματεία να καλούν μέσω ανακοινώσεων για συμμετοχή.


Σωματείο εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων Χίου

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΑΣΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!

17 ΑΠΡΙΛΗ 2024 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΟΥΝΑΚΙΟΥ 11ΠΜ

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΙΟΥ 10:30 ΠΜ

Σε κάθε χώρο δουλειάς προετοιμάζουμε και οργανώνουμε τη συμμετοχή μας στην πανελλαδική – πανεργατική απεργία στις 17 Απρίλη. Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας διεκδικώντας εδώ και τώρα κατώτατο μισθό 900 ευρώ, τις τριετίες μας, υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης, τις αργίες και τις Κυριακές μας.

Όλοι μαζί οι εργαζόμενοι σε κάθε εργασιακό χώρο βγαίνουμε στο προσκήνιο για αυξήσεις στους μισθούς μας, για τα επιδόματα μας, για μέτρα προστασίας του εισοδήματος μας, για μέτρα προστασίας για την υγεία και την ασφάλεια μας. Απαιτούμε να μπει τέλος στις ατομικές συμβάσεις και στους εσωτερικούς κανονισμούς εργασίας που επιβάλουν άθλιους όρους και συνθήκες εργασίας.

Δεν συμβιβαζόμαστε με την αύξηση κοροϊδία της κυβέρνησης του κατώτατου μισθού στα 706€, την αύξηση – ντροπή 39 ευρώ το μήνα και πολύ λιγότερα για τους χιλιάδες συναδέλφους που εργάζονται με συμβάσεις ημιαπασχόλησης. που προσπαθούν να επιβιώσουν με 350-400€. Δεν δεχόμαστε τη διαγραφή των τριετιών μας από το 2012 έως το 2024, δεν τους χαρίζουμε 12 χρόνια δουλειάς. Λες και τα δουλέψαμε μαζί!

Απεργία στις 17 Απρίλη είναι συνέχεια προηγούμενων μεγάλων αγώνων που δώσαμε με κορυφαία την απεργία στις 28 Φλεβάρη, τη μεγαλύτερη των τελευταίων ετών σε συμμετοχή και μαζικότητα. 37 Εργατικά Κέντρα και 22 Ομοσπονδίες μετέτρεψαν σε πανελλαδική την απεργία που δεν ήθελε να προκηρύξει η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ και την ίδια γραμμή κράτησε και η πλειοψηφία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Χίου. Σ’ αυτήν την απεργία δεν κέρδισε η σιωπή που ήθελε να επιβάλλει η κυβέρνηση και τα κόμματα που έχουν κυβερνήσει μέχρι σήμερα. Στην απεργία κέρδισαν οι χιλιάδες εργαζόμενοι, βροντοφωνάζοντας ξανά, πως το έγκλημα στα Τέμπη δε θα συγκαλυφθεί, ανανεώσαμε ένα χρόνο μετά τη δέσμευση μας, ώστε να μην υπάρχει κανένα κουκούλωμα, πως οι ζωές μας δε μπορούν να συμπιέζονται στα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και της εκάστοτε κυβερνητικής πολιτικής.

Από τη δική μας εξαντλητική δουλειά, το τσάκισμα των συλλογικών μας συμβάσεων, των μισθών η εργοδοσία βγάζει αμύθητα κέρδη… Η εργοδοσία όπως αυτή των σούπερ μάρκετς έφτασε το 2023 τα 15 δις τζίρο, ο Mr Jumbo που θέλει λιγότερες αργίες και περισσότερη δουλειά για τους εργαζόμενους, ξεπέρασε το 1 δις πωλήσεις, η ΙΤΧ Ελλάς (πρώην zara) ξεπέρασε τα 614 εκατ. τζίρο, τα ATTICA τα 8,4 εκατ. κέρδη το 9μηνο του 2023. Αυτήν την περίοδο οι επιχειρηματικοί όμιλοι στο εμπόριο τρέχουν επενδύσεις εκατομμυρίων. Τα νούμερα ζαλίζουν!

Ως εδώ! Με κριτήριο τη ζωή μας, τις ζωές των οικογενειών μας και τις ανάγκες μας βγαίνουμε μπροστά, και διεκδικούμε όλα όσα σήμερα έχουμε ανάγκη για να δουλεύουμε και να ζούμε όπως μας αξίζει.

Παλεύουμε για:

Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Κατάργηση των αντεργατικών νόμων και επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στα συνδικάτα.

Αύξηση του κατώτερου μισθού στα 900€. Ρήτρα αναπροσαρμογής των μισθών που να καλύπτει τις συνεχώς αυξανόμενες τιμές στα προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης.

Καθολική επαναφορά των τριετιών ενσωματώνοντας την περίοδο 2012 – 2023.

Επαναφορά της αρχής της ευνοϊκότερης σύμβασης, της μετενέργειας κοκ.

Επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού για όλους τους ανέργους.

Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο. Καμία ανοχή στα ωράρια εξόντωσης των εργαζομένων, στις ελαστικές μορφές απασχόλησης και στις απλήρωτες υπερωρίες.

Ρεύμα φθηνό για το λαό. Με κατάργηση των έμμεσων φόρων (ΦΠΑ, Ειδικός φόρος Κατανάλωσης) και πλαφόν στις τιμές της ενέργειας και των καυσίμων. Κατάργηση του χρηματιστηρίου της Ενέργειας.

Κατάργηση του ΦΠΑ και πλαφόν στις τιμές των προϊόντων πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα, τα βρεφικά είδη, είδη προσωπικής υγιεινής κ.α.

Αφορολόγητο όριο 12.000€ προσαυξημένο κατά 3.000€ για κάθε παιδί. Κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης.

Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά νοικοκυριά.

Να μην περάσει η παραπέρα εμπορευματοποίηση της δημόσιας υγείας. Όχι στα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία. Να μην κλείσει, να μη συγχωνευτεί κανένα τμήμα, κλινική, νοσοκομείο, κέντρο υγείας. Να επαναλειτουργήσουν πλήρως τα νοσοκομεία, το σύνολο των δομών που έκλεισαν λόγω περικοπών. Εξασφάλιση από το κράτος της δωρεάν, πλήρους και απρόσκοπτης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και νοσηλείας σε όλους. Δωρεάν όλες οι ιατρικές, διαγνωστικές, εργαστηριακές, προληπτικές εξετάσεις, όλα τα φάρμακα και τα εμβόλια.

Όχι στις ΝΑΤΟικές δαπάνες – Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα «ΥΔΡΑ».

Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής των δήμων, για την προστασία από φυσικές καταστροφές. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους αυτούς τους κρίσιμους τομείς.

Να σταματήσει εδώ και τώρα το αίσχος των πλειστηριασμών. Επιδότηση ενοικίου με διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.


Σωματείο Συνταξιούχων ΕΦΚΑ Χίου

Συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη ,17 του Απρίλη στην πλατεία Βουνακίου ,στις 11.00 π.μ ,

Φτάνει πια με την ακρίβεια στα είδη κατανάλωσης ,στα φάρμακα, στο ρεύμα, στην υγεία που μας έχουν τσακίσει τις συντάξεις μας.

Η σύνταξη φτάνει για να καλύψει τις 10-15 μέρες του μήνα .Φτάνει πια η κοροϊδία με τα αναδρομικά ,με τα κομμένα δώρα .Η απαράδεκτη τακτική της κυβέρνησης που αντί να αποδώσει τα αναδρομικά των συνταξιούχων με πολιτική απόφαση ,προσφεύγει σε ατέρμονες δικαστικές διαδικασίες .Απαιτούμε άμεση λύση του προβλήματος με πολιτική απόφαση ,όταν αυτά τα αναδρομικά είναι μόνο μια σταγόνα στον ωκεανό των περικοπών που μας έχουν επιβάλει όλα τα χρόνια όλες οι κυβερνήσεις.

Είμαστε στον δρόμο του αγώνα και διεκδικούμε όλα μας τα αιτήματα ,ότι μας έχετε αφαιρέσει με τη βία ,’όλα τα χρόνια .Δώστε τώρα τα πληρωμένα δώρα μας ,αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις ,τις συντάξεις χηρείας. Καταργήστε την εισφορά αλληλεγγύης .Ενσωματώστε την προσωπική διαφορά. Κάντε άμεσα προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού .Καταργήστε κάθε ιδιωτικοποίηση στην υγεία.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΗ ΜΑΣ ΤΗ ΖΩΗ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

Συνάδελφοι-σσες

Πάρτε μαζικά και αγωνιστικά μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση ,διότι μόνο έτσι μπορούμε να διεκδικήσουμε και να λύσουμε τα προβλήματα που μας έχουν τσακίσει την ζωή .Αλλος τρόπος δεν υπάρχει .Ο δρόμος του αγώνα είναι μονόδρομος .Δεν θα συμβιβαστούμε με την βαρβαρότητα.

ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ …ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ …ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ,ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΟΥΝΑΚΙΟΥ ΣΤΙΣ 11.00


Σωματείο Εργαζομένων Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου

Το ΔΣ του ΣΕΣΝΟΧ προκηρύσσει 4ωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 17/04/24 από τις 11.00πμ έως τις 15.00μμ.

Βγαίνουμε μπροστά, οργανώνουμε τον διεκδικητικό μας αγώνα, όλοι μαζί, ανεξάρτητα από σχέση εργασίας και απαιτούμε:

  • Αυξήσεις 20% στους μισθούς μας. Επαναφορά επιδομάτων εορτών και αδείας.
  • Αύξηση και επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες υγείας και το ΕΚΑΒ. Ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
  •  Άμεση στελέχωση και αναβάθμιση του ακτινοδιαγνωστικού τμήματος του Νοσοκομείου Χίου με όλο το αναγκαίο Ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό.
  • Άμεση στελέχωση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών με όλο το αναγκαίο ιατρονοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό.
  • Άμεση επαναπροκήρυξη όλων των κενών Ιατρικών θέσεων που βγαίνουν άγονες με δημιουργία κινήτρων (επίδομα στέγης, σίτισης, αύξηση επιδόματος παραμεθορίου κλπ.)
  • Άμεση κτιριακή αποκατάσταση της παλαιάς παθολογικής κλινικής (κτίρια 1-2)
  • ΟΧΙ στη λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Όχι στα απογευματινά επί πληρωμή εξωτερικά Ιατρεία και Χειρουργεία. Άμεσες προσλήψεις όλου του αναγκαίου Ιατρικού, Παραϊατρικού, Νοσηλευτικού, διοικητικού και βοηθητικού προσωπικού που απαιτείται για να εξασφαλιστεί η ασφαλής και ΔΩΡΕΑΝ ολοήμερη λειτουργία του μοναδικού δημόσιου Νοσοκομείου του τόπου μας. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης σε Υγεία, Πρόνοια και Κοινωνική Ασφάλιση.
  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ


Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ - ΣΥΓΧΩΝΕΥΘΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ ΧΙΟΥ

ΔΕΥΤΕΡΑ 15/04/2024 ΔΙΩΡΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ 9.00-11.00 και ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΧΙΟΥ

ΤΕΤΑΡΤΗ 17/04/2024 ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11.00 - 15.00 ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΟΥΝΑΚΙΟΥ στις 11.00

Τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου που καταργεί το Ειρηνοδικείο Χίου, μεταξύ δεκάδων δικαστικών υπηρεσιών σε όλη τη χώρα με το κριτήριο του «κόστους – οφέλους». Το κυβερνητικό σχέδιο, έρχεται να ορθώσει νέα εμπόδια στην πρόσβαση των πολιτών στη δικαιοσύνη, θα εξαναγκάσει δικαστικούς υπαλλήλους, πολίτες και δικηγόρους να μετακινούνται δεκάδες χιλιόμετρα, θα στερήσει από τους κατοίκους πολλών πόλεων της χώρας την άμεση πρόσβαση στα δικαστικά καταστήματα.

Μετά τη μεγαλειώδη απεργία στις 28 Φλεβάρη, συνεχίζουμε αγωνιστικά με τα σωματεία του Δημόσιου & Ιδιωτικού τομέα στο νησί, κατεβαίνουμε στην απεργιακή συγκέντρωση στις 17 Απρίλη, δυναμώνουμε τη φωνή μας και απαιτούμε να μπει τέρμα στη πολιτική που υποτιμά τη ζωή μας, που πετσοκόβει μισθούς και δικαιώματα, που ιδιωτικοποιεί υπηρεσίες και αρμοδιότητες, υποβαθμίζοντας τη λειτουργία τους με την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση.

Προσπερνάμε την προσπάθεια υπονόμευσης της ενιαίας απεργιακής δράσης, που βλέπουμε να διαδραματίζεται το τελευταίο διάστημα από τις ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Μετά την άρνηση της ΓΣΣΕ να προκηρύξει απεργία τις 28 Φλεβάρη, τώρα για την απεργία στις 17 Απρίλη, η ΓΣΕΕ παραχώρησε τη θέση της στην ΑΔΕΔΥ ώστε αυτή με τη σειρά της να καταψηφίσει, να υπονομεύσει μια γενική απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: 

  • Να μην καταργηθεί – συγχωνευθεί καμία δικαστική υπηρεσία– ΟΧΙ στην κατάργηση του Ειρηνοδικείου Χίου.
  • Να ολοκληρωθεί άμεσα το Δικαστικό Μέγαρο και να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζόμενων σε αυτό για όσο διαρκούν οι εργασίες.
  • Μαζικές προσλήψεις δικαστικών υπαλλήλων. Άμεση κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων και ετήσιο προγραμματισμό για την αναπλήρωση των κενών θέσεων που δημιουργούνται λόγω συνταξιοδοτήσεων κλπ.
  • Αυξήσεις των αποδοχών μας, επαναθεσμοθέτηση του επιδόματος ειδικών συνθηκών. 
  • Άμεση καταβολή του δώρου Πάσχα.

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΗ 

ΣΤΙΣ 11πμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΟΥΝΑΚΙΟΥ!

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 10:00 – 14:00 και 14:00 – 17:00 (για το ολοήμερο)

Αίτημα προκήρυξη απεργίας από ΔΟΕ /ΟΛΜΕ

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ!

Δεν κάνουμε πίσω από το δίκιο μας!

  • Απαντάμε στην αντιεκπαιδευτική αντιεπιστημονική Αξιολόγηση. Ενάντια στην τρομοκρατία και τους εκβιασμούς κυβέρνησης και ΥΠΑΙΘΑ.
  • Οι απειλές για το απεργιακό δικαίωμα, δείχνουν ότι ο αγώνας έχει αποτέλεσμα!
  • Η αγανάκτηση να γίνει δύναμη αγώνα και διεκδίκησης για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΕΞΗΣ:

  • Έκδοση των διαπιστωτικών πράξεων ΟΛΩΝ των δόκιμων εκπαιδευτικών άμεσα χωρίς εκβιασμούς μέσω των διατάξεων του ν. 4823/21.
  • Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών.
  • Άμεση εξίσωση των αδειών και των εργασιακών δικαιωμάτων. 
  • Μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.
  • Μείωση των μαθητών στις τάξεις.
  • Εξασφάλιση σύγχρονών και ασφαλών σχολείων.
  • Αύξηση των δαπανών για την παιδεία και των μισθών μας – Συλλογικές συμβάσεις Εργασίας.
  • Επίδομα διαβίωσης στα νησιά για τη στέγαση, τη διαμονή, τις μετακινήσεις.
  • Θέσπιση σύγχρονων αναλυτικών προγραμμάτων που θα προάγουν την ολόπλευρη γνώση για σχολείο που θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει. 

Απαντάμε συλλογικά σε μια κυβέρνηση που δεν κάνει τίποτα άλλο, παρά να στέλνει στα δικαστήρια το δίκαιο αγώνα μας ενάντια στην «αξιολόγηση» και στο κατηγοριοποιημένο και ιδιωτικοποιημένο σχολείο της αξιολόγησης, την ίδια ώρα που επιχειρούν να «μπαζώσουν» το κρατικό έγκλημα στα Τέμπη, την ώρα που εισαγγελικές προτάσεις για ξέπλυμα παιδεραστών προκαλούν το κοινό αίσθημα. 

Η κυβέρνηση και η δικαιοσύνη δεν ασχολήθηκε με τις εκατοντάδες καταγγελίες ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ για τις απαράδεκτες και επικίνδυνες σχολικές υποδομές την ώρα που η ακρίβεια «τσακίζει κόκκαλα», την ώρα που με ευθύνη τόσο της κυβέρνησης αλλά και της πολιτικής της υποχρηματοδότησης από όλες τις κυβερνήσεις η δημόσια υγεία καταρρέει και ιδιωτικοποιείται. 

Η απεργία στις 28 Φλεβάρη ήταν μια από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών. Συνένωσε τον αγώνα των εργαζομένων, των εκπαιδευτικών, των αγροτών, των φοιτητών, των αυτοαπασχολούμενων σε ένα μεγάλο πανελλαδικό μέτωπο ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, των επιχειρηματικών ομίλων και της Ε.Ε. Δεν είμαστε μόνοι, κλιμακώνουμε με δεκάδες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και εκατοντάδες σωματεία ήδη έχουν πάρει αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία!

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΥΜΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ! 

Για να είναι η παιδεία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν. Για πτυχία με αξία και δουλειά με δικαιώματα στο επιστημονικό μας αντικείμενο. Δίνουμε συνέχεια στον αγώνα απέναντι στο αυτόνομο, κατηγοριοποιημένο σχολείο της αγοράς, των χορηγών και της υποχρηματοδότησης, για να διατηρήσουμε τον παιδαγωγικό μας ρόλο, τη συλλογική λειτουργία των συλλόγων διδασκόντων, το δικαίωμά μας να μπαίνουμε στην τάξη με ψηλά το κεφάλι.

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΣΦΑΓΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

ΚΑΙ Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ

ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ

Δεν περνούν πια τα κυβερνητικά παραμύθια για τις δήθεν “αντοχές της οικονομίας”. 70 Νοσοκομεία και 200 σχολεία χτίζονται με τα 8,3 δις που θα δαπανηθούν για τα F-35. Οι επιχειρηματικοί όμιλοι σπάνε το ένα ρεκόρ κερδοφορίας πίσω από το άλλο και ουσιαστικά απολαμβάνουν, σε αντίθεση με εμάς, φοροασυλία! Ως εδώ!

ΞΕΠΕΡΝΑΜΕ ΤΙΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΕΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΕΣ ΣΕ ΔΟΕ, ΟΛΜΕ ΚΑΙ ΑΔΕΔΥ!

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ.

ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΜΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ!

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΑΣΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!

ΟΛΟΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΙΣ 11πμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΟΥΝΑΚΙΟΥ


ΠΕΣ ΝΑΤ Χίου

Η ΠΕΣ ΝΑΤ Χίου θα συμμετάσχει στην απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξαν η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (Π.Ν.Ο), τα Ναυτεργατικά σωματεία, καθώς Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία.

Για τον λόγο αυτό καλούμε τα μέλη, τους συναδέλφους απόμαχους και Μάχιμους να δώσουν παρών στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Απρίλη 2024 στις 11:00 στην Πλατεία Βουνακίου.

Καθημερινά στενάζουμε από την ακρίβεια στα είδη πλατιάς κατανάλωσης, την ενέργεια, από τον πληθωρισμό, τη φορολεηλασία του εισοδήματος, τη διαρκή εμπορευματοποίηση της υγείας, της παιδείας.

Δεν θα νομιμοποιήσουμε στην συνείδησή μας ότι μέχρι σήμερα μας έχει αφαιρεθεί, να συνεχίσουν να μας ληστεύουν με πρόσχημα την ανάπτυξη του άδικου εκμεταλλευτικού συστήματος που με συνέπεια υπηρετούν όλες οι κυβερνήσεις.

Δεν πληρώσαμε για να παίρνουμε επιδόματα, αλλά πραγματικές συντάξεις, δημόσια κοινωνική ασφάλιση, υγεία, για να ζούμε με αξιοπρέπεια.

Συνεχίζουμε την αγωνιστική μας πορεία. Απορρίπτουμε την λογική ότι έγινε-έγινε. 

Διεκδικούμε ότι μας έχει αφαιρεθεί στις συντάξεις, υγεία, κοινωνικές παροχές, δικαιώματα, που είναι πληρωμένα σε όλο μας τον εργασιακό βίο αλλά και σήμερα πληρώνουμε. 

Τα προβλήματα που μας έχουν φορτώσει όλες οι κυβερνήσεις είναι εδώ και ζητούν άμεση λύση……

Στην κατάργηση του Παράνομου, καταχρηστικού και άδικου τρόπου με τον οποίο εφαρμόστηκε και εξακολουθεί να εφαρμόζεται η εισφορά αλληλεγγύης Συνταξιούχων, του μνημονικού νόμου (ν. 3986/2011).

Στην εξομοίωση των συντάξεων του ΝΑΤ, με τις σημερινές παρεχόμενες συντάξεις, έτσι ώστε να καταργηθεί η ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ, η οποία είναι εφεύρεση των νόμων 4387/2016 & 4670/2020, που κατατάσσουν τους συνταξιούχους σε κατηγορίες προ του 2016 και μετά του 2016, οι οποίες αλλάζουν κάθε χρόνο. 

Στην Άμεση απόδοση των πληρωμένων δώρων μας, όχι στα επιδόματα.

Να εξασφαλιστούν όλα τα αναγκαία τεχνικά μέσα και πρόσληψη προσωπικού στον ΕΦΚΑ Χίου, ώστε να εξυπηρετούνται οι συνταξιούχοι του ΕΦΚΑ – ΝΑΤ, για να μην χρειάζεται για «ψύλλου πήδημα» να τρέχουν στον ΕΦΚΑ – ΝΑΤ στον Πειραιά. 

Στην Πλήρη δωρεάν απρόσκοπτη κρατική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και νοσηλεία.

Την ίδια ημέρα (17 Απρίλη) στις 9 π.μ. το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), θα εξετάσει τα ζητήματα των αναδρομικών των Δώρων, κύριων και επικουρικών συντάξεων για το 11μηνο 2015-2016. 

Καλούμε τους εν ενεργεία και συνταξιούχους ναυτικούς να δώσουν δυναμικό παρών, τα δικαιώματα μας κατακτήθηκαν με αγώνες και θυσίες, τα υπερασπιζόμαστε…… δεν τα παραδίδουμε.


Εργατικό Κέντρο Χίου

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Χίου καλεί στα σωματεία και μέλη της δύναμής του, όλους τους εργαζόμενους, άνεργους συνταξιούχους να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στην 24ωρη Γενική Απεργία της 17ης Απριλίου 2024. Δίνουμε το ισχυρό μήνυμά μας σε όλες εκείνες τις πολιτικές της κυβέρνησης που έχουν καθηλώσει τους μισθούς μας στα Τάρταρα και έχουν αντίθετα υψώσει την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια στο Θεό.

Διεκδικούμε την επαναφορά των Συλλογικών μας Συμβάσεων, πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς όλων μας και άμεσα δραστικά μέτρα για την μείωση του κόστους διαβίωσης.

Διεκδικούμε και Απαιτούμε: 

• Αύξηση μισθών, πέραν του κατώτατου μισθού, για την προστασία της αγοραστικής δύναμης των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων νοικοκυριών. 

• Άμεσα επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και του προσδιορισμού του κατώτατου μισθού από τους εργαζόμενους και τους εργοδότες και αποκατάσταση όλων των προτεραιοτήτων του συλλογικού εργατικού δικαίου 9επέκταση συλλογικών συμβάσεων, συρροή, μετενέργεια κτλ). 

• Αυστηρό θεσμικό έλεγχο και διαφάνεια του τρόπου διαμόρφωσης του κόστους, των τιμών και των περιθωρίων κέρδους. 

• Πάταξη της κερδοσκοπίας. 

• Μείωση του ΦΠΑ σε πολλά είδη βασικής διατροφής.

• Τιμαριθμοποίηση των φορολογικών κλιμακίων ώστε οι ονομαστικές αυξήσεις μισθών και εισοδημάτων να μην εξανεμίζονται με την αύξηση φόρων 

• Τιμαριθμική αναπροσαρμογή όλων των κοινωνικών επιδομάτων και παροχών 

• Διεύρυνση των δικαιούχων επιδότησης ενοικίου με εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια για την αντιμετώπιση του υψηλού κόστους στέγασης και δημιουργία δημόσιου αποθεματικού κοινωνικών κατοικιών. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ