17.2.2022 14:30

Πανδημία και ανατιμήσεις δοκιμάζουν την εστίαση και στη Χίο (ΒΙΝΤΕΟ)

Στον Υπουργό Οικονομικών η #estiasigreece ζητώντας αντισταθμιστικά μέτρα

«Επιστροφή στην κανονικότητα» για τους καταστηματάρχες, καθώς με τα νέα μέτρα αίρεται ένα μεγάλο μέρος περιορισμών όπως ήταν οι περιορισμοί στον αριθμό των καθήμενων και απαγόρευση της διασκέδασης για τους όρθιους.

Ο Πρόεδρος των Καταστημάτων Εστίασης και Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, Κώστας Βεζέρης αναφέρθηκε σε δηλώσεις του,  στις νέες εξελίξεις τονίζοντας, ότι οι περιορισμοί δεν βελτίωσαν την υγειονομική εικόνα αντίθετα αυτή επιδεινώθηκε δηλώνοντας ο ίδιος ότι «Η Κυβέρνηση κατάλαβε το λάθος της». 

Η μειωμένη κίνηση στα καταστήματα σε συνδυασμό με το νέο κύμα ανατιμήσεων  φοβίζει τους καταστηματάρχες συμπεριλαμβάνοντας και αυξήσεις στο υγραέριο και το πετρέλαιο θέρμανσης. Έμπρακτη απόδειξη των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι καταστηματάρχες είναι τα διπλάσια σε κόστος τιμολόγια που καλούνται να πληρώσουν:

«Τα τιμολόγια κάθε καταστήματος ξέρουμε πολύ καλά ότι είναι μηνιαία. Ένα κατάστημα το οποίο πλήρωνε  800 ευρώ  με 1.000 ευρώ του έρχεται σε διπλάσια που φτάνουν τα 2.000 ευρώ».

Για αυτό το λόγο και η #estiasigreece θα πραγματοποιήσει σήμερα τηλεδιάσκεψη με τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών κ. Σταικούρα προκειμένου στο άμεσο μέλλον να βοηθηθούν οικονομικά την περίοδο της Άνοιξης.

Τέλος, υπάρχουν σύμφωνα με τον κ. Βεζέρη επιχειρήσεις στη Χίο που δεν αντέχουν το νέο κύμα ανατιμήσεων:

«Υπάρχουν οικογενειακές επιχειρήσεις στη Χίου που ενώ ήταν οικονομικά υγιέστατες, αυτή τη στιγμή δηλώνουν ζημιές.. αυτό όλο θα πρέπει να αντισταθμιστεί ώστε να υπάρξει καλύτερη πορεία».

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ