11.9.2014 16:23

Παλιές ελλείψεις πληρώνει η ΔΕΥΑΧ

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΥΔΡΕΥΤΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΣΩΣΤΑ ΟΙ ΚΕΝΤΡΙΚΟΙ ΑΓΩΓΟΙ ΜΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ

Το παλιό υδρευτικό δίκτυο των αμιαντοσωλήνων και οι νόμιμες συνδέσεις των οικιακών παροχών σε πολλά σπίτια ταλαιπωρούν συνεχώς τη ΔΕΥΑΧ. Σχεδόν όπου σκάψουν τα συνεργεία της επιχείρησης Ζενιώδη-Πικούνη που έχει πάρει το έργο της αντικατάστασης των παλιών δικτύων αμιάντου, βρίσκουν απευθείας συνδέσεις οικιών στο παλιό κεντρικό δίκτυο, επειδή δεν είχε προβλεφθεί η κατασκευή αναμονών για να μπορούν να συνδέονται οι δικαιούχοι χωρίς να συνδέονται με το κεντρικό αγωγό.

Αυτή η έλλειψη τους ανάγκαζε να τροφοδοτούνται  νόμιμα συνδέοντας το οικιακό τους δίκτυο τα δίκτυα τους στις κεντρικές γραμμές παροχής.                                          Επειδή δεν υπήρχε χαρτογράφηση, η ΔΕΥΑΧ και ο εργολάβος προχωράνε «στα τυφλά» και όπου συναντούν αυτού του τύπου τις συνδέσεις κατασκευάζουν με νέα έργα δευτερεύοντα δίκτυα. Στη συνέχεια κόβουν τις παλιές συνδέσεις, συνδέουν τις νέες παροχές και προχωράνε προσεκτικά στα επόμενα στάδια ολοκλήρωσης του προγράμματος.

«Το πρόβλημα είναι εκτεταμένο, οι συνδέσεις είναι νόμιμες, αλλά για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα αναγκαζόμαστε να κατασκευάζουμε δευτερεύοντα δίκτυα. Σε πρώτη φάση οι παρεμβάσεις είναι ενταγμένες σε ένα έργο 10.000 ευρώ», δηλώνει ο διευθυντής της ΔΕΥΑΧ Πέτρος Καλογεράκης.

«Επειδή το πρόβλημα είναι εκτεταμένο, αν χρειαστεί να συνεχίσουμε με δεύτερη φάση εργασιών θα προκυρήξουμε μειοδοτικό διαγωνισμό», προσθέτει.

Αυτό το πρόβλημα αντιμετωπίζεται και στις εργασίες εγκατάστασης του νέου δικτύου στην οδό Εσπερίας στην περιοχή του στρατοπέδου Γκιάλα, απ’ όπου και οι φωτογραφίες.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ