18.5.2015 9:56

Παίρνουν πίσω την ανακύκλωση γυαλιού

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΖΗΤΑ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥΣ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ

Με το μάθημα της Έκθεσης για τους 326 μαθητές των Γενικών Λυκείων και της ομάδας Β’ των ΕΠΑΛ ανοίγει σήμερα η αυλαία των πανελλήνιων εξετάσεων ενώ αύριο ξεκινούν οι πανελλαδικές για 139 μαθητές της ομάδας Α’ των επαγγελματικών λυκείων.

Σε πλήρη ετοιμότητα ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα βρίσκεται η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που δηλώνει έτοιμη προκειμένου η διαδικασία σε όλα τα εξεταστικά κέντρα του νησιού να διεξαχθεί χωρίς προβλήματα.

Γυρίζουν πλάτη

Την ίδια ώρα πάντως που οι περισσότεροι μαθητές επιλέγουν να περάσουν αυτή την ψυχοφθόρα διαδικασία δεν είναι λίγοι αυτοί που γυρνούν την πλάτη στις πανελλαδικές εξετάσεις κι επιλέγουν να εξεταστούν μόνο στα ενδοσχολικά μαθήματα. Έτσι από τους 48 μαθητές που δήλωσαν πέρυσι ότι δεν θέλουν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές ο αριθμός φέτος αυξήθηκε στους 63.

Η αυξητική τάση πάντως σύμφωνα με εκτιμήσεις της Δευτεροβάθμιας οφείλεται στο γεγονός ότι πολλές οικογένειες που έχουν πληγεί από την κρίση δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να στείλουν τα παιδιά τους στο Πανεπιστήμιο ιδιαίτερα αν αυτό βρίσκεται εκτός Χίου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ