3.6.2015 10:33

Παχύς ίσκιος στην Απλωταριά

ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΚΙΑΣΤΡΩΝ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ 18.000 ΕΥΡΩ

Να αντικαταστήσει την ανομοιομορφία των προηγούμενων ετών προσφέροντας σκίαση μέσα από καλαίσθητες κατασκευές θα επιχειρήσει μέχρι το τέλος Ιουνίου ο Δήμος Χίου. Ήδη για τον συγκεκριμένο σκοπό έχει δεσμευθεί το ποσό των 18.000 ευρώ καθώς περίπου τόσο υπολογίζεται ότι θα χρειαστεί προκειμένου να τοποθετηθούν τα νέα σκίαστρα.

Τα σχέδια

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γ. Καραμανή ο στόχος των νέων σκιάστρων είναι διπλός. Αφενός να βελτιωθεί το μικροκλίμα της Απλωταριάς με την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, αφετέρου η αισθητική αναβάθμιση της πιο πολυσύχναστης εμπορικής οδού του κέντρου.

Η ιδέα είναι να υπάρξει ακανόνιστη σκίαση με τρίγωνα διαφόρων διαστάσεων και χρώματος. «Αυτό θα προσφέρει σκίαση κατά 60 έως 70% σε όλο το μήκος της Απλωταριάς. Πρόκειται για καλής ποιότητας πανό το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και τα επόμενα χρόνια», σημείωσε ο ίδιος.

Αναφερόμενος στο αν τελικά θα υπάρξει σκίαση και στις παρόδους της Απλωταριάς ο κ. Καραμανής επεσήμανε ότι στην παρούσα φάση κάτι τέτοιο είναι δύσκολο λόγο της έλλειψης ομοιομορφίας της κεντρικής οδού με τα στενά.

«Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν θα εξεταστεί σε μεταγενέστερο χρόνο» κατέληξε ο ίδιος.

Σε ότι αφορά στη στάση του Εμπορικού Συλλόγου αν και αρχικά είχε εξεταστεί το ενδεχόμενο κάλυψης μέρος του κόστους, οι διαφορετικές απόψεις στον εμπορικό κόσμο τελικά οδήγησαν τη Δημοτική Αρχή να αναλάβει εξ ολοκλήρου μόνη της τις δαπάνες για το έργο.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ