13.2.2017 20:21

«Πάγος» Σπρίτζη για τα έργα στο αεροδρόμιο της Χίου [ΒΙΝΤΕΟ]

Στο αβέβαιο μέλλον παραπέμπει η κυβέρνηση κάθε περεταίρω ενέργεια της για το αεροδρόμιο της Χίου. Σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Νότη Μηταράκη ο υπουργός Μεταφορών Χρ. Σπίρτζης εμφανίστηκε υπέρμαχος των δημοσίων πόρων, τονίζοντας ότι δεν θέλει να διασπαταλήσει λεφτά του Δημοσίου.

Κατά τον υπουργό, δεδομένου ότι το αεροδρόμιο της Χίου βρίσκεται στη λίστα με τα προς αξιολόγηση αεροδρόμιο που διαχειρίζεται το Υπερταμείο, η κυβέρνηση δεν προτίθεται να ξεκινήσει κάποιο από τα προγραμματισμένα έργα.

«Δυο χρόνια χάθηκαν και ετοιμάζονται να χαθούν άλλα δυο. Δεν έχει λυθεί το θέμα της Χρήστου, το θέμα της παραλιακής, δεν έχει προβλεφθεί η χρηματοδότηση και δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα και για την ανακαίνιση του terminal και για την επέκταση του αεροδιαδρόμου», επισημαίνει με δηλώσεις του στον «π» ο Ν. Μηταράκης, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι συνεχίζει τη διαχρονική πολεμική της κατά της επέκτασης.

«Το τίμημα της ιδιωτικοποίησης φυσικά και θα περιλαμβάνει τα χρήματα των έργων που ενδιάμεσα μπορούν να γίνουν», εκτίμησε ο βουλευτής, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευση της Ν.Δ. ότι για εκείνη παραμένει υψηλή προτεραιότητα η ολοκλήρωση του αεροδρομίου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ