8.12.2022 14:24

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία - Επιμορφωτική διημερίδα από το ΚΕΔΑΣΥ Χίου

 Η Προϊσταμένη Μούνδρου Χριστίνα και το προσωπικό του Κέντρου Διεπιστημονικής Αξιολόγησης Συμβουλευτικής & Υποστήριξης Χίου (ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.) Χίου στο πλαίσιο αφιερώματος για την Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων των Ατόμων με αναπηρία υλοποίησαν Επιμορφωτική Διημερίδα με σκοπό την ενημέρωση των εκπαιδευτικών Παράλληλης Στήριξης-Συνεκπαίδευσης της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  του Ν Χίου. Η διημερίδα περιλάμβανε δύο (2) στρογγυλές τράπεζες συνολικής διάρκειας τεσσάρων (4) ωρών,  οι οποίες πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη και την Παρασκευή 1& 2 Δεκεμβρίου στην αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, με τις παρακάτω θεματικές:

«Μελέτη περίπτωσης παιδιού με ΔΑΦ»

Η πρώτη παρουσίαση εστίασε σε μελέτη περίπτωσης μαθητή με ΔΑΦ, όπου αναλύθηκε  το κλινικό προφίλ και προτάθηκαν καλές πρακτικές για την αξιοποίηση του εκπαιδευτικού και μη υλικού στο σχολικό πλαίσιο. Την παρουσίαση επιμελήθηκε η διεπιστημονική ομάδα του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Χίου που απαρτίζονταν από τη Λογοθεραπεύτρια Γεράση Παναγιώτα, τη Νηπιαγωγό ΕΑΕ Μάντικα Αικατερίνη, την Κοινωνική Λειτουργό  Παλαβίδου Μαρία, την Ψυχολόγο Παλέντζα Αθανασία, την Εκπαιδευτικό ΕΑΕ Τόσκα Χρυσή και την Εργοθεραπεύτρια Ψυλλάκη Παναγιώτα. 

 

«Εκπαιδευτική Υποστήριξη μαθητών/ριών με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ) στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση»

Το δεύτερο σκέλος της επιμορφωτικής παρουσίασης πραγματευόταν στάδια, μεθοδολογίες, διδακτικές πρακτικές και αξιοποίηση νέων τεχνολογιών και καλών πρακτικών για την εξατομικευμένη εκπαιδευτική υποστήριξη μαθητών/τριών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσιο/Λύκειο) στο φάσμα του αυτισμού. Την ακαδημαϊκή επιμέλεια καθώς και την παρουσίαση ανέλαβαν η Φιλόλογος Ειδικής Αγωγής Άννα Κακμή και ο Δημήτριος Πολυχρόνης Μαθηματικός Ειδικής Αγωγής.

«Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής με ή χωρίς Υπερκινητικότητα (ΔΕΠ-Υ)»

Η τρίτη παρουσίαση αφορούσε σε σύγχρονα θεωρητικά και ερευνητικά δεδομένα και πρακτικές αντιμετώπισης μαθητών/ριών με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής με ή χωρίς Υπερκινητικότητα (ΔΕΠ-Υ) στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Την παρουσίαση επιμελήθηκε και πραγματοποίησε ο Δάσκαλος Ειδικής Αγωγής Στέλλιος Μπουράκης.

«Ιδιαίτερες ευχαριστίες θα θέλαμε να εκφράσουμε στον Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας και Δια βίου Μάθησης κ. Στυλιανό Καμπούρη,  στον Αντιπεριφερειάρχη Χίου και Δημόσιας Υγείας της Π Β. Αιγαίου, κ. Παντελή Βρουλή, για την παρουσία τους και τον θερμό τους χαιρετισμό στην εκδήλωση μας.  

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τις επιχειρήσεις «ΚΑΡΒΕΛΙ» και τους «ΧΥΜΟΙ ΧΙΟΥ Α.Ε.» για τις χορηγίες τους κατά τις ημέρες της παρουσίασης», αναφέρει το ΚΕΔΑΣΥ Χίου στην ανακοίνωσή του. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ