2.2.2017 11:22

Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα: «Δεν χρειάζονται περίεργα σενάρια συνωμοσίας»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕ ΑΙΧΜΕΣ ΓΙΑ ΥΠΟΠΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΦΕΡΕΦΩΝΑ

Την αντίθεσή της στη μετατροπή των νησιών σε χώρο ανάσχεσης των μεταναστευτικών ροών εκφράζει μέσα από ανακοίνωσή της η Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα με αφορμή την πρόσφατη ομιλία των Γ. Καραμπελιά και Άγγελου Συρίγου σε ξενοδοχείο της πόλης.

Η Παγχιακή Επιτροπή σημειώνει μεταξύ άλλων ότι δεν χρειάζονται να υπάρχουν περίεργα σενάρια συνωμοσίας, αρκεί να βρεθούν οι ''κατάλληλοι'' άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις. «Οι ιδεοληψίες και η καταστρεπτική πολιτική των ανοικτών συνόρων, έβαλε για πρώτη φορά τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου στον μεταναστευτικό χάρτη, μεταβάλλοντας την Ελλάδα και περισσότερο τα νησιά, σε χώρο ανάσχεσης των μεταναστευτικών ροών. Τις επιπτώσεις τις ζούμε και δυστυχώς αν δεν αλλαχθεί η εφαρμοζόμενη πολιτική, θα είναι μόνιμες, μακροχρόνιες και μη αναστρέψιμες», αναφέρει.   

«Δεν μεταφέρεται το πρόβλημα στη σωστή του βάση»

Μεταξύ άλλων η Παγχιακή προχωρά στη διαπίστων ότι δεν μεταφέρεται το πρόβλημα στην σωστή του βάση στην Ελλάδα και Εξωτερικό, αφού ρτα νησιά προβάλλονται μόνιμα κατόπιν δυσάρεστων γεγονότων (θάνατοι, βιαιοπραγίες, συνθήκες διαβίωσης μεταναστών, κλπ), και περνάνε εξαιρετικά αρνητικά μηνύματα, με κύριο στοιχείο τον εντυπωσιασμό  χωρίς να ενδιαφέρεται κανείς για  πιθανές λύσεις.

«Η προσπάθεια της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα, είναι να κρατήσει ανοικτό τον δημόσιο διάλογο και μέσα από την κοινό προβληματισμό και την συμμετοχή να στοχεύεται η βέλτιστη λύση, προς όφελος του τόπου μας. Το κοινό άλλωστε που παραβρέθηκε στην εκδήλωση δεν είχε μονοδιάστατη άποψη, αποδεικνύοντας έτσι, ότι υπάρχουν πάρα πολλά άτομα από όλους τους χώρους που επιθυμούν να σκέπτονται χωρίς περιορισμούς και να γίνονται δέκτες προτάσεων αφήνοντας στην άκρη κομματικές, παραταξιακές γραμμές και κατευθύνσεις, αλλά και άκαιρες προσωπικές φιλοδοξίες.

Το σημαντικό είναι, οι συζητήσεις για το νησί που αφορούν στο μέλλον των παιδιών μας, να μην γίνονται εν κρυπτώ και κουτοπόνηρα, όπως στο πρόσφατο παρελθόν,  αλλά και  τώρα με την διαρροή φημών για την δημιουργία νέου κέντρου στα Νοτιόχωρα, ούτε βέβαια μετά από την πίεση των γεγονότων και των εκάστοτε εξελίξεων», προσθέτει.

«Όχι στα «ύπατα;» ηλεκτρονικά φερέφωνα»

Τέλος η Παγχιακή Επιτροπή χαρακτηρίζει ως απαράδεκτες και κατακριτέες για τους κατοίκους του νησιού «από ύποπτα (ύπατα;) ηλεκτρονικά φερέφωνα,  τις κατευθυνόμενες πρακτικές υπόδειξης της “σωστής” πολιτικής που πρέπει να ακολουθηθεί από τους ιθύνοντες».

Η επόμενη ομιλία - συζήτηση θα είναι στις 4 Μαρτίου, αυτή τη φορά στο Ομήρειο Πνευματικό κέντρο. Καλεσμένοι θα είναι, οι πολύ γνωστοί σε όλους : ο Σταύρος Λυγερός, δημοσιογράφος και συγγραφέας και ο Ιωάννης Μάζης, καθηγητής Γεωπολιτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ