29.7.2013 13:09

Πάει Ευρώπη, αναζητά συμμάχους

ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΑ ΑΡΜΑΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΤΑ ΣΤΗΡΙΞΗ

Σχεδόν πατριωτικά έχουν πάρει το θέμα της επέκτασης του αεροδρομίου στο Δήμο Χίου και προωθούν λύσεις και προτάσεις που όμως δείχνουν και πάλι αποσπασματικές και δεν διαθέτουν καθολική πολιτική και κοινωνική στήριξη.
Την αφορμή για να εκφραστούν και πάλι προβληματισμοί για τη συνεργασία του πολιτικού προσωπικού, δίνει η παρακάτω ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Χίου.

«Συνεχίζονται οι πιέσεις προς όλες τις κατευθύνσεις, σχετικά με την απαράδεκτη καθυστέρηση σε σημαντικά έργα υποδομών για το νησί μας.
Με ανοικτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό, φορείς του νησιού μας, με τη συνδρομή του Δήμου , ζητούν να δοθεί απάντηση, γιατί υπάρχει αυτή η αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των απαλλοτριώσεων του αεροδρομίου.
Απαιτούν άμεσα να σταλεί κλιμάκιο από το Υπουργείο Υποδομών, την ΥΠΑ και το Υπουργείο Οικονομικών (εμπλέκεται και η Κτηματική Υπηρεσία του Ελληνικού Δημοσίου), ούτως ώστε να βρεθεί μία λύση για αυτό το μείζον θέμα.
Παράλληλα ο Δήμος Χίου και ο κ.Κολοκυθιάς Μιχάλης- ως  τουριστικός πράκτορας της Χίου- προγραμματίζουν για τις αρχές Σεπτέμβρη, συνάντηση με εκπροσώπους της Commission και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με κύριο θέμα συζήτησης τις υποδομές του  νησιού μας(αεροδρόμιο,λιμάνι κ.α)
Είναι πρωτοφανές εν έτη 2013 η Χίος να μην έχει προβλήτα για κρουαζιερόπλοια, σε μία περίοδο που ο τουρισμός της κρουαζιέρας είναι στο επίκεντρο».

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ