6.2.2014 11:08

«Ούτε βήμα πίσω» για τις ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΧΙΟΥ

Όχημα εύρεσης φθηνών εργαζόμενων δίχως δικαιώματα χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ Χίου της Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις τονίζοντας ότι η είσοδος αυτού του θεσμού στην τοπική διοίκηση   έρχεται  ως υποκατάστατο στις ήδη αποδυναμωμένες κοινωνικές υπηρεσίες της τοπικής διοίκησης και του δημοσίου  με επιπλέον αρνητικές συνέπειες για το κοινωνικό σύνολο.

«Η εκτελεστική Γραμματεία της ΑΔΕΔΥ καλεί το Δήμο Χίου  αλλά και κάθε φορέα του νησιού μας να μην επιτρέψει το ξεπούλημα των υπηρεσιών  σε ιδιώτες με  τα κάθε είδους προγράμματα που προωθούνται και όχι μόνο με τις ΚΟΙΝ ΣΕΠ , αλλά να διεκδικήσει-απαιτήσει  αλλαγή  του θεσμικού πλαισίου με προσλήψεις μονίμου προσωπικού, εξασφαλίζοντας  ποιοτικές και υψηλού επιπέδου κοινωνικές υπηρεσίες για όλους. 

Όσο αφορά  τις απειλές και την απόπειρα φίμωσης  κατά του συνδικαλιστικού κινήματος του νομού μας  να δηλώσουμε ότι δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω από την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων  καθώς και να υποστείλουμε τις αγωνιστικές μας διεκδικήσεις για τα δικαιώματα των εργαζομένων και των συμπολιτών  μας.

Καλούμε τους συνδικαλιστικούς φορείς του νησιού να πάρουν θέση για την επίθεση που δέχεται το συνδικαλιστικό κίνημα και την προσπάθεια ποινικοποίησης του αγώνα μας», σημειώνει η ΑΔΕΔΥ μεταξύ άλλων. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ