23.2.2021 19:51

Όταν η στρατιωτική ηγεσία της Ελλάδας υποκλίθηκε στον Γιώργο Καρασούλη

Την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 75 χρόνων από την ίδρυση του «Ιερού Λόχου» που οργάνωσε η 13 Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων «Ιερός Λόχος» πραγματοποιήθηκε στο Πολεμικό Μουσείο, εκδήλωση ιστορικού περιεχομένου.

Της εκδήλωσης αυτής είχαν προηγηθεί αντίστοιχες  στα νησιά με μέριμνα των Μονάδων της 13 ΔΕΕ. Στη Χίο, έδρα της Γ ΜΑΚ , πραγματοποιήθηκε την 19η Σεπτέμβριου 2017 στο Ομήρειο με την παρουσία των τοπικών αρχών, του Δκτη της 13 ΔΕΕ Ταξίαρχου Γ. Τσιτσικώστα και του Ιερολοχίτη Στρατηγού Κόρκα.

Η εκδήλωση περιέλαβε ομιλία από τον «Ιερολοχίτη» Επίτιμο Διοικητή 1ης Στρατιάς, Αντιστράτηγο (ε.α.) Κωνσταντίνο Κόρκα, ομιλία από τον Άγγλο ιστορικό και συγγραφέα κ. Άλαν Όγκντεν, προβολή ντοκιμαντέρ με θέμα «Ιερός Λόχος: Ιστορία ενός θρύλου», παραγωγής της White Fox και του Cosmote History Channel και απονομή διακρίσεων στους εν ζωή «Ιερολοχίτες» και «Εθνοφύλακες». Στην εκδήλωση παρέστη πλήθος κόσμου.

Στις φωτογραφίες ο τότε Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ και τώρα Α/ΓΕΕΘΑ  επιδίδει παρουσία του τότε ΑΓΕΣ και τώρα ΥΕΘΑ την τιμητική διάκριση στον Ιερολοχίτη Γ.Καρασούλη που συνοδευόταν από τον γιο του Νίκο.

Στην πρώτη σειρά ο Στρατηγός Κόρκας και οι Ιερολοχίτες Μπαλτάς, Καρασούλης και Χαροκόπος.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ