21.5.2015 20:01

Ορθο-πεταλιές

ΜΑΘΗΜΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 7ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ ΧΙΟΥ

Πώς θα γίνουν σωστοί ποδηλάτες και αργότερα συνειδητοί οδηγοί και υπεύθυνοι πεζοί, δίδαξε στους μαθητές της τρίτης τάξης του 7ου Ε.Ε.Ε.Κ δημοτικού σχολείου «Γεώργιος Κρόκος», ο Σύλλογος Ποδηλατών Χίου. Στα πλαίσια του προγράμματος Κυκλοφορικής Αγωγής ο Στέλιος Τριανταφυλλίδης, ο Δήμης  Μυλωνάδης , η Δέσποινα Βουχούρη και η  Χαρά Μερούση προσπάθησαν με απλά λόγια και πρακτική διδασκαλία να εξηγήσουν ή και να πείσουν τα παιδιά, τα περισσότερα από τα οποία  είναι ήδη  ποδηλάτες από αυτή την ηλικία, για τα οφέλη της ποδηλασίας και τον τρόπο που πρέπει να χρησιμοποιούν το μεταφορικό μέσον για να εξυπηρετούνται ή  να κάνουν το χόμπι τους με ασφάλεια και σεβασμό σ τον άνθρωπο, τους νόμους και το περιβάλλον.

Προσοχή

Η θεωρητική διδασκαλία  πραγματοποιήθηκε  στην αίθουσα εκδηλώσεων και η πρακτική εξάσκηση, με επίδειξη της χρήσης του ποδηλάτου από το Στ. Τριανταφυλλίδη στη μεγάλη  αυλή του σχολείου.

«Να οδηγείτε προσεκτικά, με πλήρη εξάρτιση ασφαλείας, αλλά να σεβόσαστε και τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να μην κάνετε τις παραβάσεις που δυστυχώς κάνουν οι περισσότεροι ασυνείδητοι ποδηλάτες», τους σύστησε ο Στ. Τριανταφυλλίδης. «Προσπαθούμε να αναπτύξουμε μια ποδηλατική παιδεία, χτίζουμε παραδοσιακά από τη βάση προς την κορυφή», τονίζει ο Δ. Μυλωνάδης.

Σφουγγάρια

Οι μαθητές κυριολεκτικά συμμετείχαν στη διαδικασία με μεγάλο ενδιαφέρον, θα λέγαμε ότι κρεμόταν από τα χείλη των εκπροσώπων του συλλόγου, «ρουφούσαν σαν σφουγγάρια» τα λόγια τους  και συμμετείχαν ενεργά «στο μάθημα».

Οι δασκάλες τους Μπογή Χαρούλα και Λινού Πιπίκα, δήλωσαν ικανοποιημένες από την ανταπόκριση του συλλόγου στο κάλεσμα τους, από την επιτυχία της διαδικασίας και την ανταπόκριση των μαθητών τους. 

Θα τα βοηθήσει

Η δασκάλα Χ. Μπογή τονίζει  ότι το σχολείο καταβάλλει την καλύτερη δυνατή προσπάθεια να μάθουν και  να εφαρμόζουν τον Κώδικα  Οδικής Κυκλοφορίας.

«Για να ενισχύσουμε αυτή την προσπάθεια έχουμε βγει στην πόλη, έχουμε μάθει να περνάμε διαβάσεις,  έχουμε καταγράψει παραβάσεις, έχουμε πάρει φωτογραφίες, «δουλέψαμε» στο Πάρκο  Κυκλοφοριακής Αγωγής στον κήπο της πλατείας Βουνακίου, ζωγραφίσαμε τα σήματα, διαβάσαμε βιβλία. Καλέσαμε και το Σύλλογο να τους μιλήσει, επειδή όλα τα παιδιά έχουν ποδήλατο, αλλά δεν οδηγούν σωστά, όλοι έχουμε ποδήλατα, αλλά δεν ξέρουμε να οδηγούμε. Θα τα βοηθήσει σίγουρα η πείρα και πειστικότητα των μελών του συλλόγου. Τα παιδιά είναι σφουγγάρια και ρουφάνε τα πάντα, αν γίνουν τώρα σωστοί ποδηλάτες αύριο θα είναι  καλοί  οδηγοί  και σωστοί πεζοί. Θα μάθουν πως θα περνούν τη διάβαση, πως θα δώσουν προτεραιότητα σε κάποιον άνθρωπο με ειδικές ανάγκες, όλες οι δράσεις που κάνουμε είναι στοχευμένες και πιστεύουμε  ότι θα έχουν καλά αποτελέσματα».

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ