5.6.2014 10:19

Οριστική λύση στο πρόβλημα της ηχορρύπανσης

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ Η ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

Τον σκόπελο των διευκολύνσεων εκ μέρους του Δήμου σε όποιους καταστηματάρχες συνεχίζουν να αγνοούν τις συστάσεις για σεβασμό στην κοινή ησυχία, ξεπερνάει η πολιτεία που πλέον αναθέτει τη βεβαίωση και το σφράγισμα καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος  στην Αστυνομία.

Με βάση την πρόσφατη αναδιάρθρωση των σωμάτων ασφαλείας στην παράγραφο 7 του άρθρου 57 του Ν. 4249/2014 προστίθεται η παράγραφος 7Α η οποία προβλέπει ότι  την ευθύνη για την εποπτεία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος την έχει η Αστυνομία.

Με βάση τη συγκεκριμένη προσθήκη το σφράγισμα του καταστήματος, όταν βεβαιώνεται από αστυνομικούς τρεις φορές εντός του ημερολογιακού έτους, είναι αναπόφευκτο.

Μάλιστα η απόφαση σφραγίσματος απλά  κοινοποιείται στον Δήμο χωρίς να έχει τη δυνατότητα να ορίσει εκείνος, όπως γίνονταν μέχρι σήμερα, το χρονικό διάστημα που θα κλείνει το μαγαζί.

Η αυστηρότητα δε του νόμου είναι τέτοια που ορίζει ότι μετά την αυθημερόν κοινοποίηση της παράβασης στον εκάστοτε Δήμο, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής «οφείλει στο χρονικό αυτό διάστημα να εκδώσει την απόφαση αφαίρεσης της άδειας λειτουργίας του καταστήματος» ενώ «Σε περίπτωση που αποφασισθεί από τον οικείο δήμο η αφαίρεση της άδειας λειτουργίας για διάστημα μεγαλύτερο των δέκα ημερών, η σφράγιση διατηρείται και για τον πέραν των δέκα ημερών χρόνο».

Οι τρεις παραβάσεις σύμφωνα με το νόμο μπορούν να καταγραφούν και μέσα στο ίδιο βράδυ γεγονός που σημαίνει ότι από την επομένη το κατάστημα θα σφραγίζεται.

Μέχρι σήμερα πάντως με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο οι καταστηματάρχες έπαιρναν πίστωση χρόνου είτε από τον Δήμου είτε με προσφυγή τους στα Δικαστήρια. Αυτή η ιδιότυπη κατάσταση ανήκει πλέον στο παρελθόν ενώ επαφίεται στο φιλότιμο της Αστυνομίας η συνολική εφαρμογή των διατάξεων ώστε οι ελάχιστοι που μετατρέπουν την παραλιακή ζώνη της προκυμαίας σε «κόλαση» για τους ενοίκους των πολυκατοικιών να συνετιστούν. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ