21.10.2014 17:06

Ορατότης μηδέν!

• ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΧΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΟΥΣΙΑ ΒΛΑΣΤΗΣΗ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΑ ΤΟΥ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ

Τεράστια προσοχή θα πρέπει να δείχνουν όσοι οδηγούν στον κύκλο της Αμανής. Η ανεξέλεγκτη βλάστηση στις άκρες των δρόμων συνήθως καλύπτει μεγάλο τμήμα των οδικών αρτηριών, μετατρέποντας για πολλά μέτρα το δρόμο σε μονής λωρίδα κυκλοφορίας.

Το πρόβλημα δυστυχώς δεν αντιμετωπίζεται από το έργο της τάξης των 700.000 ευρώ που βρίσκεται σε εξέλιξη από την Περιφερειακή Ενότητα Χίου για τις βελτιώσεις στο οδικό δίκτυο της βόρειας Χίου, παρά τις διαβεβαιώσεις της προηγούμενης περιφερειακής αρχής σε εκπροσώπους της περιοχής.

Μέχρι σήμερα οι εργασίες περιορίζονται σε «μπαλώματα» ασφάλτου και ως φαίνεται δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τους καθαρισμούς από την πυκνή βλάστηση, που έχει κάνει σχεδόν αδύνατη την ορατότητα.

Ο Στ. Κάρμαντζης ενημερώθηκε πρόσφατα για το θέμα και έδειξε να συμμερίζεται τις ανησυχίες. Σύμφωνα με πληροφορίες έδωσε εντολή στο αυτοτελές έργο καθαρισμών του επαρχιακού δικτύου, ύψους 80.000 ευρώ, που πρόκειται σύντομα να δημοπρατηθεί, να δοθεί προτεραιότητα στα σημεία του κύκλου της Αμανής. Βέβαια το ποσό, που αφορά καθαρισμούς για όλο το επαρχιακό δίκτυο της Χίου, θεωρείται μάλλον πολύ μικρό για να ανταποκριθεί στις αναγκαίες επεμβάσεις κι ίσως είναι απαραίτητη η συμβολή και των τοπικών κοινωνιών κατά τα πρότυπα του Πιτυούς. Εκεί να σημειωθεί ότι οι κάτοικοι πήραν άδεια από το Δασαρχείο και καθάρισαν οι ίδιοι τα πολύ επικίνδυνα σημεία του δρόμου. Με τη διαφορά, βέβαια, ότι στα χωριά της Αμανής δεν υπάρχουν πολλοί κάτοικοι κι αυτοί που είναι μόνιμοι είναι μεγάλης ηλικίας.   

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ