7.8.2015 14:17

Ώρα παραλιακού Βροντάδου

ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΕ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΤΟΥ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ

Στον τόπο όπου το στραβό, το επικίνδυνο, το ημιτελές, απλά συνηθίζεται, δεν βελτιώνεται, δεν ανατρέπεται, αλλά υπάρχει με την ανοχή και την αδιαφορία όλου του πληθυσμού, σε αυτόν τον τόπο μια συζήτηση και μια κουβέντα επί τον τύπο των ήλων για τον παραλιακό δρόμο του Βροντάδου που από δρόμος αναψυχής περιπάτου και χαλάρωσης έχει μετατραπεί σε δρόμο καρμανιόλα, αποτελεί αν μη τι άλλο... χαμένη υπόθεση.

Μεμονωμένοι πολίτες αλλά και φορείς (βλ. Κυλαδίτης, Σύλλογος ποδηλατών Χίου) επαναφέρουν το θέμα καταγράφοντας τα αυτονόητα.

Ο περίπατος στον συγκεκριμένο δρόμο αποτελεί επικίνδυνη αποστολή, υπάρχουν σημαντικά προβλήματα στο οδόστρωμα, υπάρχουν λακούβες- παγίδες ειδικά για μοτοσυκλετιστές και ποδηλάτες και ότι μια δημοτική αρχή με στόχους και όραμα θα έπρεπε ήδη να είχε ασχοληθεί με τον παραλιακό του Βροντάδου και πώς από δρόμο- καρμανιόλα θα τον μετέτρεπε σε δρόμο- στολίδι για όλο το νησί.

Ο καιρός κυλά χωρίς να γίνεται τίποτα και είναι επιτέλους η ώρα η δημοτική αρχή να αφήσει το στίγμα της στα μεγάλα και σημαντικά ζητήματα του νησιού, κάνοντας πράξη αυτά τα οποία προεκλογικά πρέσβευε και διατυμπάνιζε.

Οι ποδηλάτες

Ο σύλλογος ποδηλατών Χίου ανακινεί το θέμα βάζοντας τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση. Με επιστολή του καλεί όλους τους υπεύθυνους να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Η επιστολή

Πριν από μία εβδομάδα,

 μαζί με τους φίλους του πεζού και τους Αθλητές Υγείας, ζητήσαμε από τον Δήμο Χίου να μας χορηγήσει αντίγραφα της μελέτης αναβάθμισης του παραλιακού δρόμου του Βροντάδου (που έχει στα συρτάρια του από χρόνια) για να του γνωρίσουμε τις απόψεις μας και να προχωρήσει η κατασκευή του.

Χθες, που αποφασίσαμε να ποδηλατήσουμε στον ίδιο δρόμο, από τη μία επιβεβαιώθηκαν όσα ανέφερε στην επιστολή του ο Βρονταδούσης δάσκαλος κ. Φραγκούλης Κυλαδίτης (για τους κινδύνους και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πεζοί )και από την άλλη αντιμετωπίσαμε πολύ μεγαλύτερα προβλήματα που προέρχονται από την αναρχία και τις αστοχίες του δρόμου (εξογκώματα, λακκούβες, έλλειψη φωτισμού).

Είναι θέμα χρόνου, η αύξηση των τραυματισμών και των θανατηφόρων που έχουν συμβεί και θα συνεχίσουν αν δεν  αντιδράσουμε.

Με τέτοιους δρόμους κάθε σκέψη για εναλλακτικό,  ποδηλατικό και λοιπό τουρισμό, που είναι σε άνθηση σε άλλους τόπους, φαντάζει κακόγουστο ανέκδοτο.

Διαμαρτυρόμαστε και καταγγέλλουμε κάθε υπεύθυνο στον Δήμο Χίου και την Περιφερειακή ενότητα που είτε αδιαφορούν ή αντιδρούν στην προώθηση της αναβάθμισης του παραλιακού δρόμου και ζητούμε από τους μαζικούς φορείς της Χίου, το Επιμελητήριο, την Ένωση Ξενοδόχων, τις Δημοτικές και Περιφερειακές Παρατάξεις να λάβουν θέση για να αποκτήσει το νησί ένα σύγχρονο δρόμο από τη Δασκαλόπετρα μέχρι τον Μέγα Λημνιώνα με ποδηλατόδρομο και πεζόδρομο που θα είναι ένα μόνιμο αναπτυξιακό εργαλείο για όλους εμάς και τους επισκέπτες μας.

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ