9.7.2013 16:59

Όποια πέτρα κι’ αν σηκώσεις…

Η ΧΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΡΥΜΟΥΛΚΩΝ ΤΟΥ Κ. ΛΥΜΠΟΥΣΑΚΗ ΑΠΟΚΟΛΛΗΣΕ ΤΑ ΠΛΟΙΑ KATHERINE ΚΑΙ BARU SATU ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΕΙ ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ

Δεν έχουν άδικο αυτοί που λένε ότι όποια πέτρα και αν σηκώσεις απο κάτω θα βρεις Χιώτες. Την αποκόλληση και μεταφορά σε ασφαλές αγκυροβόλιο των φορτηγών πλοίων KATHERINE και BARU SATU, που συγκρούστηκαν ανοιχτά της Άνδρου έχει αναλάβει η Χιώτικη εταιρεία ρυμουλκών Lyboussakis / Μεγαλόχαρη  Salvage & Towage!!!

Η αποκόλληση

Ο Μεστούσης ιδιοκτήτης της Κώστας Λυμπουσάκης, μιλώντας στον «π», μας γνωστοποιεί ότι τα πλοία έχουν αποκολληθεί και μεταφερθεί ήδη στο Λαύριο.

Η αποκόλληση και η διάσωση έγιναν με θάλασσα οκτώ μποφόρ, με μεγάλο βαθμό δυσκολίας που επιδείνωσαν ακόμη περισσότερο τα δύσκολα φορτία του σίδερου και της ζάχαρης.

Οι προοπτικές

«Οι ζημιές τους είναι πολύ σοβαρές, προσπαθούμε να τα στεγανοποιήσουμε για να μην βουλιάξουν και θα ακολουθήσει η εκφόρτωση των εμπορευμάτων τους σε άλλα πλοία. Όταν τα στεγανοποιήσουμε απόλυτα, οι ιδιοκτήτριες εταιρίες  θα αποφασίσουν αν θα τα επισκευάσουν ή θα τα διαλύσουν σε σκράπ», τονίζει.

Ποιος είναι

Ο Κώστας Λυμπουσάκης  είναι 53 ετών, έχει γεννηθεί στον Πειραιά, αλλά κατάγεται από τα Μεστά και έχει παντρευτεί την Πυργούσαινα Ειρήνη Γεωργιάδη, με ρίζες από την Κωνσταντινούπολη. Δηλώνει και είναι λάτρης της Χίου, κάνει διακοπές δύο με τρείς μήνες κάθε χρόνο κυρίως στο Πυργί, χωρίς να ξεχνάει και τον ιδιαίτερο τόπο καταγωγής του.

Η Λυμπουσάκης / Μεγαλόχαρη είναι νέα εταιρία που έχει προέλθει από κοινοπραξία και διαθέτει ένα μεγάλο στόλο που αποτελείται από 18 ρυμουλκά με έδρα πολλά λιμάνια της Μεσογείου, μεταξύ των οποίων και τα δικά μας του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης και της Μυκόνου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ