9.7.2013 16:59

Όποια πέτρα κι’ αν σηκώσεις…

Η ΧΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΡΥΜΟΥΛΚΩΝ ΤΟΥ Κ. ΛΥΜΠΟΥΣΑΚΗ ΑΠΟΚΟΛΛΗΣΕ ΤΑ ΠΛΟΙΑ KATHERINE ΚΑΙ BARU SATU ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΕΙ ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ

Δεν έχουν άδικο αυτοί που λένε ότι όποια πέτρα και αν σηκώσεις απο κάτω θα βρεις Χιώτες. Την αποκόλληση και μεταφορά σε ασφαλές αγκυροβόλιο των φορτηγών πλοίων KATHERINE και BARU SATU, που συγκρούστηκαν ανοιχτά της Άνδρου έχει αναλάβει η Χιώτικη εταιρεία ρυμουλκών Lyboussakis / Μεγαλόχαρη  Salvage & Towage!!!

Η αποκόλληση

Ο Μεστούσης ιδιοκτήτης της Κώστας Λυμπουσάκης, μιλώντας στον «π», μας γνωστοποιεί ότι τα πλοία έχουν αποκολληθεί και μεταφερθεί ήδη στο Λαύριο.

Η αποκόλληση και η διάσωση έγιναν με θάλασσα οκτώ μποφόρ, με μεγάλο βαθμό δυσκολίας που επιδείνωσαν ακόμη περισσότερο τα δύσκολα φορτία του σίδερου και της ζάχαρης.

Οι προοπτικές

«Οι ζημιές τους είναι πολύ σοβαρές, προσπαθούμε να τα στεγανοποιήσουμε για να μην βουλιάξουν και θα ακολουθήσει η εκφόρτωση των εμπορευμάτων τους σε άλλα πλοία. Όταν τα στεγανοποιήσουμε απόλυτα, οι ιδιοκτήτριες εταιρίες  θα αποφασίσουν αν θα τα επισκευάσουν ή θα τα διαλύσουν σε σκράπ», τονίζει.

Ποιος είναι

Ο Κώστας Λυμπουσάκης  είναι 53 ετών, έχει γεννηθεί στον Πειραιά, αλλά κατάγεται από τα Μεστά και έχει παντρευτεί την Πυργούσαινα Ειρήνη Γεωργιάδη, με ρίζες από την Κωνσταντινούπολη. Δηλώνει και είναι λάτρης της Χίου, κάνει διακοπές δύο με τρείς μήνες κάθε χρόνο κυρίως στο Πυργί, χωρίς να ξεχνάει και τον ιδιαίτερο τόπο καταγωγής του.

Η Λυμπουσάκης / Μεγαλόχαρη είναι νέα εταιρία που έχει προέλθει από κοινοπραξία και διαθέτει ένα μεγάλο στόλο που αποτελείται από 18 ρυμουλκά με έδρα πολλά λιμάνια της Μεσογείου, μεταξύ των οποίων και τα δικά μας του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης και της Μυκόνου.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ