7.6.2016 13:27

Ομόφωνη καταδίκη της επίθεσης κατά του Γ. Κουτσοδόντη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟ «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ», «ΛΑΘΡΑ;» ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΧΙΟΥ

Βαρύ κατηγορώ αλλά και υπαινιγμούς για τη στάση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου, ακολουθούν τις ανακοινώσεις φορέων του νησιού σχετικά με την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε από τον Μ. Μερμηγκούση  ο εργαζόμενος του Νοσοκομείου Χίου Γ. Κουτσοδόντης, ενώ βρίσκονταν σε διατεταγμένη υπηρεσία τη ώρα της μεγάλης πυρκαγιάς στη Σούδας.

ΣΥΡΙΖΑ Χίου, «Σκυλίτσειο» και «Λάθρα;» καταδικάζουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τον τραυματισμό του Γ. Κουτσοδόντη ζητώντας από την Αστυνομία να πράξει το καθήκον της.

ΣΥΡΙΖΑ Χίου: «Παρούσα και απαθής η Αστυνομία»

Αναφερόμενη στα περιστατικά της Δευτέρας η Νομαρχιακή Επιτροπή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, απευθύνει ερωτήματα, κατηγορώντας την Αστυνομία ότι «παρέμενε παρούσα και απαθής» την ώρα που γνωστό άτομο βιαιοπραγούσε κατά Δημοσίου Υπαλλήλου που βρίσκονταν σε εντεταλμένη υπηρεσία.

Από το στόχαστρο του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεφεύγει ούτε μερίδα των τοπικών ΜΜΕ, που όπως αναφέρει, επιλέγουν συνειδητά το έργο της παραπληροφόρησης.

«Αυτό είναι το έργο τους  εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ ,η συκοφάντηση ,η αλλοίωση ειδήσεων και  η  διασπορά ψεύδους και τρόμου. Η Αυθαιρεσία και το ψεύδος κάποια στιγμή πρέπει να τελειώσουν και όποιοι πιστεύουν ότι  χρησιμοποιώντας την δύναμη της επικοινωνίας μας φοβίζουν, μάλλον δεν έχουν καταλάβει σε ποιους  απευθύνονται. Διαβεβαιώνουμε τους κατοίκους στο Χαλκειός ότι  ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου στέκεται στο πλευρό τους και  δεν  έχουμε την πρόθεση να τους εμπλέξουμε σε πολιτικά παιχνίδια. Πιθανόν αυτό το κάνουν άλλοι  αλλά σίγουρα όχι ο ΣΥΡΙΖΑ», καταλήγει η Νομαρχική Επιτροπή.

«Λάθρα;»:  «Δεν θα ανεχθούμε ως κοινωνία, άτομα που δρουν ανεξέλεγκτα»

Στο ίδιο πνεύμα είναι και η ανακοίνωση της «Λάθρα;» που στηλιτεύει τα έκτροπα, τα επεισόδια και τις απειλές που έλαβαν χώρα το απόγευμα της Δευτέρας στη Σούδα.

Όπως αναφέρει η «Λάθρα;» αυτόκλητοι πολίτες ακόμα και με την κατοχή μεταλλικών γκλομπ, διέπραξαν σωρεία ποινικών αδικημάτων, ενώ μετά το τέλος της πυρκαγιάς κατάφεραν χτυπήματα εναντίον ασυνόδευτου ανήλικα πρόσφυγα που τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι.

«Οι ίδιοι άνθρωποι ανενόχλητοι τριγύριζαν όπως φαίνεται  στο χώρο εκστομίζοντας άμεσες απειλές εναντίον εργαζομένων στη Σούδα κατά της σωματικής τους ακεραιότητας, ενώ δεν παρέλειψαν να δώσουν τελεσίγραφα προς τις αστυνομικές Αρχές κατά τα πρότυπα του Κασιδιάρη στην Κρήτη τον Δεκέμβριο του  2012.

Όλα αυτά συνέβησαν παρουσία της ηγεσίας της τοπικής Αστυνομίας Χίου η οποία για ακόμη μια φορά επέτρεψε με την ανοχή της σε άτομα που διαπράττουν ενώπιον της αυτόφωρα αδικήματα να αυτοδικούν και να διαφεύγουν ανενόχλητα», σημειώνει η «Λάθρα;».

«Σκυλίτσειο»: «Θα διασφαλίσουμε με κάθε τρόπο το προσωπικό μας»

Με μία απλή ανακοίνωση η διοίκηση του «Σκυλίτσειου» Νοσοκομείου Χίου καταδικάζει την επίθεση εναντίον του Γιάννη Κουτσοδόντη, για τον οποίο σημειώνει τα εξής:

«Ο κ. Ι. Κουτσοδόντης και ενώ βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία στον καταυλισμό προσφύγων – μεταναστών  της Σούδας (στην πόλη της Χίου), την ώρα που ήταν σε εξέλιξη τα γεγονότα του απογεύματος της Δευτέρας 6 Ιουνίου 2016, δέχτηκε απρόκλητη επίθεση από πολίτη που βρισκόταν στο χώρο. Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν η μεταφορά του κ. Ι. Κουτσοδόντη στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου.

Καταδικάζουμε το γεγονός, με τον πιο έντονο τρόπο και θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να διασφαλίσουμε το προσωπικό της υπηρεσίας μας». 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ