20.2.2015 12:16

Ομαδική βεβαίωση παραβάσεων από την Τροχαία

30 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΕΙΧΑΝ ΣΤΑΘΜΕΥΣΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΦΥΓΑΝ ΜΕ ΡΟΖ ΧΑΡΤΑΚΙ

Μεγάλες διαμαρτυρίες κατά του «Σκυλίτσειου» Νοσοκομείου και της Τροχαίας ξεσήκωσε  η απόφαση της τελευταίας να βεβαιώσει σε περίπου 30 αυτοκίνητα πρόστιμα για παράνομη στάθμευση σήμερα το πρωί. Το γεγονός έγινε αντιληπτό από τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων, οι περισσότεροι εκ των οποίων είχαν μεταφέρει για εξετάσεις στο Νοσοκομείο συγγενικά τους πρόσωπα, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν οι διαμαρτυρίες. Στον «π» έγιναν τουλάχιστον 3 τηλέφωνα από διαμαρτυρόμενους οδηγούς. «Είναι λογικό να μην μπορεί κανείς να σταθμεύσει μέσα στο Νοσοκομείο, εκτός από τους γιατρούς και το διοικητή και απέξω να βεβαιώνονται παραβάσεις; Ειλικρινά ας απαντήσουν που μπορούν να πάνε τα αυτοκίνητα. Πρώτα να δώσουν λύση στο απαράδεκτο φαινόμενο το Σκυλίτσειο να μη διαθέτει πάρκινγκ, μετά από τα εκατομμύρια που στοίχισε η αναβάθμισή του και μετά ας βεβαιώνουν παραβάσεις», ανέφερε οδηγός σε τηλεφωνική επικοινωνία.

Οι οδηγοί δεν διαμαρτύρονται για τα 40 ευρώ που καλούνται σχεδόν όλοι να πληρώσουν. «Άσε τα χρήματα... Ας πούμε ότι ένα μεροκάματο πήγε χαμένο. Πιστεύει η Τροχαία και το Νοσοκομείο ότι με την βεβαίωση 30 παραβάσεων θα γίνει καλύτερη η κατάσταση; Είναι γελασμένοι και το πιο επικίνδυνο είναι πως ξεγελάνε τον κόσμο για να νομίζουμε ότι κάτι κάνουν. Όλο το κέντρο της πόλης πνίγεται στην αναρχία, αδυνατούν να ελέγξουν τα αυτονόητα, ο εύκολος στόχος ήταν τα αυτοκίνητα έξω από το Νοσοκομείο. Συγχαρητήρια για τα αντανακλαστικά τους...», επανέλαβαν οργισμένοι.

Το πρόβλημα θα μεταφερθεί και στη διοίκηση του «Σκυλίτσειου» καθώς παρά τις διαβεβαιώσεις το ζήτημα του χώρου στάθμευσης δεν έχει ομαλοποιηθεί. Οι οδηγοί αναγκαστικά πηγαίνουν στον ιδιωτικό χώρο του σούπερ μάρκετ της περιοχής ή ακόμη χειρότερα κάνουν κύκλους με τα αυτοκίνητά τους προκειμένου να περάσει ο χρόνος για να παραλάβουν και πάλι τους συγγενείς τους όταν θα έχουν ολοκληρώσει τις εξετάσεις τους. Μια κατάσταση που αγγίζει τα όρια του τραγικού, αν σκεφτεί κανείς ότι παρά το γεγονός πως η νέα πτέρυγα και η ανάπλαση του Νοσοκομείου έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, δεν έχει ακόμη βρεθεί λύση στην στάθμευση που αντιμετωπίζεται παραβατικά από την Τροχαία, αν και γνωρίζει πως το πρόβλημα δεν είναι οι οδηγοί, αλλά η έλλειψη θέσεων. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ