13.5.2014 11:07

Ολοκληρώνεται

ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΣ ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ

Για θέατρο «κόσμημα» έκανε λόγο ο Π. Λαμπρινούδης κατά τη διάρκεια της χθεσινής Οικονομικής Επιτροπής, αναγγέλλοντας την ανάδειξη προσωρινού αναδόχου για το έργο της διαμόρφωσης του ανοιχτού θεάτρου Καρδαμύλων «Αδ. Λαιμός».

Σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής έγινε δεκτή η ένσταση που είχε υποβάλει χιώτικη εταιρία σε κοινοπραξία της Αθήνας κι έτσι το έργο κατοχυρώθηκε σε αυτή, με ποσοστό έκπτωσης 36,02% επί συνολικού προϋπολογισμού 636.000 ευρώ.

Με βάση τον προγραμματισμό μετά τις εκλογές ο ανάδοχος θα κληθεί να υπογράψει τη σύμβαση και, σύμφωνα με τον Π. Λαμπρινούδη, στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου αναμένεται να εγκατασταθεί στο σημείο.

Τι προβλέπει η μελέτη

Κατά τη διάρκεια των εργασιών προβλέπεται να διαμορφωθεί ο γύρω χώρος του υπαίθριου θεάτρου, χωρητικότητας 2.000 θέσεων.

Προβλέπεται επίσης η κατασκευή εισόδου από αγροτική οδό, που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του γηπέδου, κατασκευή προσκήνιου από λιθοδομή, προκειμένου να υπάρχει ευελιξία στη φιλοξενία θεατρικών παραστάσεων, ενώ παράλληλα θα γίνει πλακόστρωση περιμετρικά του δυτικού ορίου των κερκίδων.

Επιπλέον προτείνεται η κατασκευή πύλης εξόδου στη νότια πλευρά του γηπέδου, προκειμένου να διεξάγεται με ασφάλεια η εκκένωση του θεάτρου, ενώ θα τοποθετηθούν φωτιστικά και δίκτυο ισχυρών και ασθενών ρευμάτων.

Σε ότι αφορά το χρονοδιάγραμμα των εργασιών, όπως είπε ο Π. Λαμπρινούδης, θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2014. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ