11.1.2013 17:17

Όλοι μαζί και ο Μπουμπάρης χώρια (ΒΙΝΤΕΟ)

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ

Άμεση και καθολική ήταν η ανταπόκριση των τοπικών φορέων στο κάλεσμα των γιατρών του νοσοκομείου για κινητοποίηση και ανάληψη πρωτοβουλιών με στόχο την ανατροπή του κλίματος υποβάθμισης του «Σκυλίτσειου» που ήρθε με τρία απανωτά χτυπήματα το τελευταίο διάστημα.

 

Το πρώτο ήταν η ανακοίνωση θέσεων επικουρικών γιατρών χωρίς να περιλαμβάνεται σε αυτές το νοσοκομείου της Χίου, το δεύτερο ήταν η μείωση των θέσεων των γιατρών με το νέο οργανισμό του νοσοκομείου και το κερασάκι στην τούρτα ήταν η καρατόμηση του ποσού των εφημεριών κατά 34% σε σχέση με πέρσι.

 

Στο γραφείο του διοικητή του Σκυλίτσειου, το οποίο είχαν καταλάβει οι γιατροί από την Πέμπτη, βρέθηκαν το πρωί της Παρασκευής οι εκπρόσωποι των δυο τοπικών βουλευτών, ο αντιπεριφερειάρχηξς Κ. Γανιάρης, ο αντιδήμαρχος Π. Στεφάνου ο γραμματέας της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Σφυράκης μαζί με τον Αρ. Τύμπα και ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Γ. Αμπαζής και η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ιφ. Τόπακα.

 

Όλοι δήλωσαν την πρόθεση τους να στηρίζουν την προσπάθεια των γιατρών ο καθένας από το πεδίο όπου μπορεί, είτε μέσω κοινοβουλευτικού ελέγχου, περιφερειακού συμβουλίου κ.λπ ενώ οι ίδιοι οι γιατροί θα προχωρήσουν στη σύνταξη ενός κειμένου ιεραρχώντας τα προβλήματα που υπάρχουν στο νοσοκομείο, ώστε στοχευμένα πλέον να ξεκινήσει μια προσπάθεια επίλυσης τους με τη συμβολή όλων.

 

Παράλληλα δεν αποκλείεται και η πραγματοποίηση κινητοποίησης ώστε να γνωστοποιηθούν ευρύτερα τα ζητήματα που αφορούν της διασφάλιση τους επιπέδου των υπηρεσιών υγείας στο νομό μας.

 

Κι αν οι γιατροί έπεισαν τους φορείς δε φαίνεται αν έκαναν το ίδιο και για το Διοικητή του Σκυλίτσειου Π. Μπουμπάρη που προσπαθούσε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα σε ρόλο κυβερνητικού εκπροσώπου.

 

Ο κ. Μπουμπάρης έχοντας στα χέρια του το έγγραφο της ΔΥΠΕ με το οποίο επισημαίνεται πως η μείωση του κονδυλίου για τις εφημερίες οφείλεται σε λάθος και θα διορθωθεί, θεώρησε πως το ζήτημα έχει τελειώσει, ενώ σε ότι αφορά τη μείωση του προσωπικού του νοσοκομείου μέσα από την τροποποίηση του οργανισμού είπε πως δε θα δημιουργηθούν προβλήματα και το νοσοκομείο πρέπει να μάθει να λειτουργεί μέσα σε όσα προβλέπονται από το νέο οργανισμό ίσως και με κάποιες τροποποιήσεις αυτού.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ