26.4.2013 22:07

ΟΛΜΕ: Απειλεί με απεργίες μέσα στις Πανελλαδικές

Ακόμη και με απεργιακές κινητοποιήσεις κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων,προειδοποιεί η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), αντιδρώντας στο μέτρο της αύξησης των ωρών διδασκαλίας από τηνΑκόμη και με απεργιακές κινητοποιήσεις κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων,προσεχή σχολική χρονιά, κατηγορώντας σε ανακοίνωσή της την κυβέρνηση που «σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο για την εκπαίδευση (μετά το Πάσχα ξεκινούν οι εξετάσεις), επιλέγει να βάλει μια ακόμη βόμβα στη δημόσια εκπαίδευση και στο εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών».

Όπως σημειώνει η ΟΛΜΕ, η κυβέρνηση «σαν τον κλέφτη προωθεί ρύθμιση για την αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών ακόμα και κατά 25%, προωθεί Π.Δ. για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις οπουδήποτε σε όλη τη χώρα μετατρέποντας τους εκπαιδευτικούς σε περιπλανώμενους φαντάρους, προωθεί την υπογραφή ΠΔ για την αξιολόγηση – τιμωρία των εκπαιδευτικών που θα οδηγεί ακόμα και σε απολύσεις, προωθεί απολύσεις 10.000 αναπληρωτών από το Σεπτέμβρη, δημιουργεί ένα κλίμα τρομοκρατίας στα σχολεία με το νέο πειθαρχικό δίκαιο και την ένταξη εκατοντάδων εκπαιδευτικών σε καθεστώς υποχρεωτικής αργίας». Είναι χαρακτηριστική η φράση της ανακοίνωσης, ότι «η κυβέρνηση πάτησε τη σκανδάλη».

Την Κυριακή 28 Απριλίου, η ΟΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο που προγραμματίζεται στις 18.30 μ.μ. με προσυγκέντρωση στην οδό Ερμού, ενώ καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν και στις συγκεντρώσεις της 1η Μάη (στην Αθήνα προσυγκέντρωση Πολυτεχνείο 10.30 π.μ. και πορεία στην Πλατεία Κλαυθμώνος).
ΠΗΓΗ  : Ζούγκλα.gr

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ