23.4.2021 13:56

Όλη η Χίος μία γροθιά

Ο ένας μετά τον άλλον οι φορείς του νησιού καλούν σε συμμετοχή στη μαζική κινητοποίηση στο λιμάνι της Χίου το πρωί του Σαββάτου

Να σταματήσουν οριστικά κάθε σκέψη για δημιουργία υπερδομής στο Θόλος και να βάλουν φρένο απέναντι στην αδιάλλακτη πολιτική κυβέρνησης και Υπ. Μετανάστευσης επιχειρούν φορείς και κάτοικοι της Χίου που καλούν σε συμμετοχή στη μαζική κινητοποίηση στις 11:30 το πρωί του Σαββάτου στο λιμάνι της Χίου.

Κόντρα σε όσους επιχειρούν συστηματικά να αποδώσουν στη συγκεκριμένη κινητοποίηση πολιτικά και προσωπικά κίνητρα, ο ένας μετά τον άλλον οι φορείς της Χίου, συμμετέχουν μαζικά σε μία προσπάθεια να σταλεί το μήνυμα ότι το νησί δεν αποδέχεται τετελεσμένα τη στιγμή μάλιστα που την τελευταία 5ετία έχει αποδεχθεί σχεδιασμούς που τη δίχασαν και την έφεραν στο χείλος του γκρεμού.

Σαν μία γροθιά οι Χιώτες ενώνουν τη φωνή τους και συμμετέχουν στη μεγάλη συγκέντρωση στις 11:30 το πρωί του Σαββάτου προκειμένου αυτή η φωνή να ξεπεράσει τα στενά όρια της Χίου και να φθάσει στα αυτιά όσων επιχειρούν συστηματικά να υποβαθμίσουν τις αντιδράσεις παρουσιάζοντάς τες ως υποκινούμενες και γραφικές.

Με ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Χίου ζητά από τους καταστηματάρχες να κλείσουν τα καταστήματα την ώρα της κινητοποίησης ενώ στο ίδιο πνεύμα είναι και η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ που καλεί τον δημοσιοϋπαλληλικό κόσμο της Χίου να δώσει βροντερό «παρών».

Από κοντά ο Ιατρικός και Φαρμακευτικός Σύλλογος Χίου που σε κοινή τους ανακοίνωση στηρίζουν τον αγώνα όλων των Χιωτών ώστε το νησί να μην αποτελέσει αποθήκη ψυχών ενώ ανακοίνωση εξέδωσε και το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων της Χίου ζητώντας να κλείσει η ΒΙ.ΑΛ. και να μην ανοίξει κανένα νέο κέντρο – φυλακή στο νησί.

Επιπλέον ανακοίνωση στήριξης και συμμετοχής εξέδωσε και το ΤΕΕ Χίου, ο Σύλλογος ΟΤΑ Ν. Χίου, καθώς και η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Χίου.

Την κινητοποίηση στήριξε με ανακοίνωσή του ο αντιπεριφερειάρχης Π. Μπουγδάνος ενώ στη Χίο θα βρεθεί εκτάκτως και ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης. 

Πρωτοστάτες της κινητοποίησης είναι τα Τοπικά Συμβούλια Βροντάδου, Συκιάδας, Λαγκάδας και Καρδαμύλων, ως μέλη της Επιτροπής Αιρετών και Κατοίκων του νησιού.

Η μεγάλη κινητοποίηση θα μεταδοθεί ζωντανά από το Politischios.gr μέσω του Facebook. 

(Για να λάβετε ειδοποίηση και να την παρακολουθήσετε ζωντανά κάντε Like στο https://www.facebook.com/Politischios.gr

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

Tags: Θόλος

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ