27.8.2015 19:24

Οικογενειακή υπόθεση

Η Μ. ΦΑΡΜΑΚΗ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ, ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΚΥΤΑΛΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΣ

Το μήλο έπεσε κάτω από τις…μηλιές, στην οικογένεια Φαρμάκη. Η Μαίρη, κόρη του  δερματολόγου Βαγγέλη Φαρμάκη και της Οφθαλμίατρου του νοσοκομείου Έμη  Ζερβούδη, αποδείχθηκε άξια απόγονος άξιων προγόνων.

Πέρασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ετοιμάζεται να ζήσει δυνατά την εμπειρία που  θα της δώσει την δυνατότητα να κάνει το όνειρο της πραγματικότητα.

Είχε στόχο την Ιατρική, το ήθελε από τότε που θυμάται τον εαυτό της, συνειδητά είχε αποφασίσει  να συνεχίσει το δρόμο που χάραξαν οι γονείς της, θεωρώντας ότι είναι πολύ σημαντικό να σώζει ζωές ανθρώπων.

Παν μέτρον άριστον

Την εκφράζει το απόφθεγμα «Παν μέτρον άριστον». Διάβαζε πολύ, οργανωμένα και με πολύ φροντιστήριο, αλλά δεν ήταν και το «σπασικλάκι», που δεν είχε άλλα ενδιαφέροντα.

Αντίθετα, φρόντιζε να αποφορτίζεται διατηρώντας πάντα ένα πρόγραμμα που της επέτρεπε να είναι απόλυτα προσηλωμένη στο στόχο της, αλλά με νηφαλιότητα.

Το ίδιο θα κάνει και στη συνέχεια. Θα ζήσει τα φοιτητικά της χρόνια, που όπως λένε και άλλοι είναι τα καλύτερα των νέων, αλλά με προσήλωση στο  στόχο της επαγγελματικής επιτυχίας. Άλλωστε η ζωή στην Αθήνα δεν της είναι άγνωστη. Την γνωρίζει απόλυτα αφού εκεί  έχει ζήσει  τα περισσότερα χρόνια της. Προς το παρόν, μάλιστα,  δεν βιάζεται  να επιστρέψει. Θα μετακομίσει στις αρχές του Οκτώβρη, αφού το οικογενειακό σπίτι της δίνει την άνεση να είναι χαλαρή.

Την ενδιαφέρει η έρευνα, δεν απορρίπτει την ιδέα της επαγγελματικής ανέλιξης στο εξωτερικό, αλλά δεν είναι αυτοσκοπός. Προς το παρόν αφήνει το χρόνο να κυλήσει φυσιολογικά και στο μέλλον θα επιλέξει αυτά που θα την βοηθήσουν να γίνει καλή γιατρός και να σταδιοδρομήσει επωφελέστερα για την ίδια και το κοινωνικό καλό.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ