30.6.2023 8:30

"Οι ποσότητες νερού στη Χίο μας δείχνουν τον δρόμο της διαχείρισης"

Μία εξαιρετικά σημαντική ημερίδα με σημαντικά μηνύματα για την αντιμετώπιση του Υδρευτικού Προβλήματος στη Χίο, πραγματοποιήθηκε από τον Φυσιολατρικό Περιπατητικό Πολιτιστικό Σύλλογο Χίου «Περιπατείν» στον αύλειο χώρο του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος», στα πλαίσια ξενάγησης στην Ιστορία του Κτιρίου και της Περιοχής, στις 8 το βράδυ της Πέμπτης 29 Ιουνίου 2023.

«Χίος, γη και ύδωρ» ήταν ο τίτλος της και μίλησαν με επιστημονική προσέγγιση, σαφήνεια και ευστοχία όσον αφορά τις διαπιστώσεις και τις προτάσεις επίλυσης του προβλήματος του νερού, ο Μιχάλης Πιπίδης Γεωλόγος Γεωφυσικός Μηχανικός Π.Ε. Χίου, ο Σίμος Καραολάνης Γεωπόνος τ. Προϊστάμενος Τμ. Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής ΔΑΟΚ Π.Ε. Χίου και ο Δήμης Μυλωνάδης Πολιτικός Μηχανικός.

Δημοσιεύτηκε από Εφημερίδα Πολίτης στις Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2023

Ο Μιχάλης Πιπίδης Γεωλόγος Γεωφυσικός Μηχανικός, αναλύοντας τη Γεωλογική εξέλιξη και τη Γεωλογική Περιγραφή του νησιού, έδειξε πως τα διάφορα πετρώματα (υδατοδιαπερατά και μη) μπορούν να αξιοποιηθούν και να μας οδηγήσουν στις τοποθεσίες που αξίζει να γίνουν Υδρευτικά και Αρδευτικά Έργα.

Ο Σίμος Καραολάνης Γεωπόνος, μιλώντας για τους Υδρευτικούς Πόρους στη Γεωργία όσον αφορά τη Χίο και παραθέτοντας στοιχεία και μετρήσεις υπηρεσιών (για τις βροχοπτώσεις στο νησί μας από τα τέλη της δεκαετίας του 1980 έως σήμερα), έκανε φανερό, ότι εφόσον το νερό που έχουμε στη Χίο είναι το ίδιο περίπου πάντα, πρέπει να δώσουμε βάση στην καλή διαχείριση του και στη δημιουργία εύστοχων και αποτελεσματικών έργων (φράγματα-λιμνοδεξαμενές) που θα φέρουν θετικά αποτελέσματα.

Ο Δήμης Μυλωνάδης Πολιτικός Μηχανικός, ολοκληρώνοντας το θέμα της Ημερίδας ''Χίος, γη και ύδωρ'', παρέθεσε Προτάσεις Επίλυσης του Υδρευτικού Προβλήματος, εμπεριστατωμένες, εύστοχες και πραγματοποιήσιμες.

Την εκδήλωση προλόγισε η Πρόεδρος του Φυσιολατρικού Περιπατητικού Συλλόγου Χίου ''Περιπατείν'' Άννα Μαρία Ζαφειράκη και τη συζήτηση συντόνισε ο Δημήτρης Μυωτέρης.

Το λιγοστό, εκλεκτό και ευαισθητοποιημένο κοινό που παρακολούθησε την ημερίδα συμμετείχε με ερωτήσεις στους ομιλητές, πράγμα που έδειξε το ενδιαφέρον του.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ