12.11.2012 9:47

Οι πολίτες χειροκρότησαν αυτούς που έπρεπε

Οι πολίτες της Χίου χειροκρότησαν τα δοκιμαζόμενα νιάτα του νησιού που παρέλασαν χθες για να τιμήσουν την αξία της ελευθερίας.
Επιδοκίμασαν ταυτόχρονα με ένα ζεστό και μαζικό χειροκρότημα την παρέλαση των εργαζομένων, των ανέργων, των ήδη απολυμένων (ή υπό απόλυση) με βάση το Μνημόνιο ΙΙΙ.
Οι Χιώτισσες και οι Χιώτες έδειξαν έτσι πόσο ανεπιθύμητοι είναι κάποιοι στο νησί. Η Χίος τίμησε την πρωταρχική αξία της ελευθερίας αποδοκιμάζοντας τους υποστηρικτές των   μνημονίων (Μουσουρούλης, Τριαντάφυλλος) που παραδίνουν  την αξιοπρέπεια και το μέλλον της Χίου .
Η σκληρή αλήθεια είναι ότι δεν μπορούν να αντικρύσουν την κοινωνία που τους ψήφισε επειδή υποσχέθηκαν  άλλα από αυτά  που τελικά ψήφισαν με το Μνημόνιο ΙΙΙ.
Γι αυτό κάποιοι επέλεξαν το ταξίδι στο Παρίσι και κάποιοι άλλοι τις κλειστές επετειακές τελετές, σε ασφαλή απόσταση από τον κόσμο που τόσο αυθόρμητα χειροκρότησε όσους παρέλασαν για να δηλώσουν την αντίστασή τους στην καταστροφική πολιτική τους.
Χαιρετίζουμε τους πολίτες της Χίου που υπερασπίστηκαν δημόσια το νόημα της επετείου, δείχνοντας άμεσα και απλά ότι η πολιτική που επιχειρεί να τους στερήσει την  ελευθερία και τα δικαιώματα δεν θα περάσει.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ