10.5.2015 9:22

Οι λαλάδες στου Ψυρρή

ΜΙΑ ΝΕΑΡΗ ΧΙΩΤΙΣΣΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΙΣ ΛΑΛΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ

Χρώμα κόκκινο, ζωντάνια και αγάπη για τη φύση, η χιώτικη λαλάδα, όσο κι αν φαίνεται παράδοξο δεσπόζει στην περιοχή του Ψυρρή μεταφέροντας λίγο από τη δροσιά των αγρών των νοτιοχώρων μας,  την αισιοδοξία που φέρνει η άνοιξη και μαζί με αυτήν και η μοναδική χιώτικη λαλάδα.

Η Ιωάννα Φραγκίσκου είναι 31 ετών. Έλκει την καταγωγή της από τη Χίο, από την Ελάτα, από την πλευρά της μητέρας και από τη Νάξο από την πλευρά του πατέρα της. Κατάφερε με το επιχειρηματικό της βήμα να παντρέψει αυτά τα δυο νησιά και κυρίως να συνδυάσει το επάγγελμα της με τα ενδιαφέροντα της και την αγάπη της για τη φύση.

Μόλις την προηγούμενη Τετάρτη ξεκίνησε να λειτουργεί η επιχείρηση της.

Το κατάστημα «λαλάδες» είναι ένα εναλλακτικό παντοπωλείο που χρωμάτισε με κόκκινο την περιοχή του Ψυρρή κι έκανε γνωστή τη χιώτικη λαλάδα παντού.

«Είναι πολύ όμορφο που έρχονται στο μαγαζί και μου λένε ότι γνωρίζουν τη χιώτικη λαλάδα. Και θέλω να μάθουν τις όσο το δυνατόν περισσότεροι γίνεται. Οι λαλάδες είναι το αγαπημένο μου φυτό. Η άνοιξη είναι από τις αγαπημένες μου εποχές και σκέφτομαι πόσο όμορφοι είναι οι αγροί στο νησί γεμάτοι τουλίπες σαν κόκκινο χαλί  και πολλές φορές έχω έρθει στη Χίο τέτοια εποχή απλά και μόνο για να τις δω» λέει η  Ιωάννα στον «π».

Το παντοπωλείο

Σε μια γειτονιά Ναξιώτικη, η Ιωάννα αποφάσισε να ξεκινήσει μια επιχείρηση  όπου ο καταναλωτής θα μπορούσε να προμηθεύεται προϊόντα χωρίς γλουτένη και να τρώει χωρίς ενοχές και φόβο έχοντας πολλές επιλογές.

Μαζί με αυτά τα προϊόντα που απευθύνονται σε ένα συγκεκριμένο κοινό προστέθηκαν και όλα τα βιολογικά και τοπικά προϊόντα και η επιχείρηση μετεξελίχθηκε σε εναλλακτικό παντοπωλείο. «Είναι ένα καινούργιο κατάστημα σε μια περιοχή που από παλιά ήταν Ναξιώτικη συνοικία. Συνδυάζω έτσι τη Νάξο και τη Χίο και όλα τα παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα γιατί στις λαλάδες δεν υπάρχουν μόνο χιώτικα αλλά βιολογικά προϊόντα από όλη την Ελλάδα».

Τα «Χιωτάκια» ακόμη κι έξω από το νησί αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές του, κουβαλώντας χιώτικα χρώματα και μυρωδιές όπου κι αν δραστηριοποιούνται.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ