19.10.2015 10:37

«Οι δρόμοι είναι για όλους»

ΝΕΑ ΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΧΑΙΑ ΧΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΓΧΙΑΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΜΕΑ

Μία ακόμη σημαντική δράση, μέσα από την οποία θα αναδειχθούν οι δυσκολίες μετακίνησης των ατόμων με αναπηρία στους δρόμους της πόλης διοργανώνει το Τμήμα Τροχαίας Χίου σε συνεργασία με τον Παγχιακό Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία, την ερχόμενη Τετάρτη 21/10 στην πλατεία Βουνακίου.

Η δράση θα περιλαμβάνει κίνηση των μαθητών στους δρόμους της πόλης με αναπηρικά αμαξίδια, πατερίτσες, μπαστούνια τυφλών, ωτασπίδες και καρότσια μωρών, ώστε να αναδειχθούν τα προβλήματα που παρουσιάζονται κατά την κίνηση πεζών και ΑΜΕΑ, από παράνομα σταθμευμένα οχήματα. Επίσης, μια ομάδα μαθητών θα ντυθούν τροχονόμοι, εφοδιασμένοι με τελαμώνες, σφυρίχτρες, στυλό και «κλήσεις». Οι κλήσεις θα έχουν τη μορφή της κανονικής Πράξης Βεβαίωσης Παράβασης, αλλά θα επιδίδονται στους παραβάτες οδηγούς ως σύσταση, επισημαίνοντάς τους την παράβαση που διέπραξαν. Τέλος, άλλη μια ομάδα μαθητών θα καταγράφει τα τεχνικά προβλήματα που δημιουργούν προβλήματα στην κυκλοφορία, τα οποία θα επισημανθούν στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου.

Σκοπός της δράσης είναι να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες στην υποχρέωση τήρησης του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και το σεβασμό που οφείλουν να επιδεικνύουν προς τους λοιπούς χρήστες των δρόμων της πόλης και ιδιαίτερα στα άτομα με αναπηρίες.

Στη δράση θα συμμετάσχουν οι μαθητές της Γ΄ τάξης του 1ου Γυμνασίου Χίου, οι οποίοι παρακολούθησαν παρουσίαση σχετική με την οδική ασφάλεια από Αξιωματικούς του Τ.Τ. Χίου και τον κ. Παντελή Πρώιο, ψυχολόγο και επιστημονικό συνεργάτη του Π.Σ.Α.Με.Α.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ