15.3.2013 11:18

Οι δρόμοι δικοί τους - ΦΩΤΟ

ΘΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥ ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΤΑΞΙ ΠΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΝ ΟΔΟΥΣ ΜΕ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ «ΠΙΑΤΣΑΣ»;

Αποδεχόμαστε πλήρως το δικαίωμα των οδηγών ταξί να έχουν πρόσβαση και στάθμευση σε κεντρικά σημεία της πόλης για να κάνουν και εκείνοι τη δουλειά τους. Από αυτό το σημείο όμως μέχρι τους αποκλεισμούς των δρόμων που συμβαίνουν καθημερινά λόγω του διπλοπαρκαρίσματος των οχημάτων τους, πάει πολύ.

Στις πιάτσες τις τελευταίες ημέρες συγκεντρώνονται δεκάδες ταξί. Φυσικά ο καθένας παρκάρει (κυρίως έναντι της Τράπεζας Πειραιώς στην πλατεία) με τον τρόπο που τον εξυπηρετεί καλύτερα. Πολλές φορές μάλιστα, καταλαμβάνοντας επιπλέον χώρο από εκείνον που δικαιούνται.

Ίδιο σκηνικό και στην οδό Κουντουριώτη όπου η πιάτσα των ταξί κλείνει την οδό Μητροπολίτη Πλάτωνος που συνδέει την Μητροπολίτη Παύλου με την Κουντουριώτη. Τα διπλοπαρκαρίσματα στον κεντρικό δρόμο φέρνουν πολλές φορές σε οριακό σημείο τους οδηγούς που κατεβαίνουν την Κουντουριώτου.

Κρατήσαμε για το τέλος την οδό Λέων Αλλατίου, το δρόμο πίσω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας και μπροστά από την Πινακοθήκη. Τις ώρες αιχμής οι οδηγοί ταξί κλείνουν ολοκληρωτικά το δρόμο, αναγκάζοντας τους οδηγούς άλλων οχημάτων σε κυκλική πορεία. Αν και η κατάσταση είναι κάτω από το παράθυρο της Περιφέρειας, φαίνεται να επικρατεί ένας άτυπος συμβιβασμός και από την εικόνα να μην ενοχλείται κανείς.

Ας επαναλάβουμε ότι αναγνωρίζουμε το δικαίωμα τους να δουλέψουν και σωστά. Όμως άλλο η δουλειά και άλλο η υπερβολή.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ