3.7.2014 15:14

Οι βοριάδες προκάλεσαν σύσκεψη

ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Την κινητοποίηση των φορέων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου προκάλεσε η απότομη ενίσχυση των ανέμων τα τελευταία 24ωρα.

Το μεσημέρι της Πέμπτης όλοι οι αρμόδιοι περιφερειακοί φορείς σε συνεργασία με την Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Βορείου Αιγαίου πραγματοποίησαν σύσκεψη στη Μυτιλήνη με αντικείμενο την καλύτερη προστασία και πρόληψη μέσα στις επόμενες ημέρες.

Στη σύσκεψη τέθηκαν θέματα άμεσης ενεργοποίησης, επαγρύπνησης και επικοινωνίας μεταξύ των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και επαναβεβαιώθηκε τόσο σε προσωπικό επίπεδο από το Ν. Γιακαλή με προσωπικές παρεμβάσεις και στις άλλες Περιφερειακές Ενότητες, όσο και σε υπηρεσιακό, η αμέριστη συμπαράσταση και συνδρομή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου μέσω της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας, σε θέματα που θα τεθούν ή θα προκύψουν.

«Η αποτελεσματική αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών επιβάλλει τη λήψη μέτρων με τα οποία επιδιώκεται η άρση των αιτίων που άμεσα ή έμμεσα τις προκαλούν, καθώς και τη δημιουργία όλων εκείνων των προϋποθέσεων που θα καταστήσουν το έργο της καταστολής περισσότερο αποτελεσματικό», αναφέρει σε μήνυμά της η Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Β. Αιγαίου.

Τι πρέπει να προσέχετε για να αποτρέψετε την εκδήλωση πυρκαγιάς

  • Μην καίτε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών.
  • Μην ανάβετε τους θερινούς μήνες υπαίθριες ψησταριές σε αυλές εξοχικών, στα δάση ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα.
  • Αποφύγετε τις υπαίθριες εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που δημιουργεί σπινθήρες).
  • Μην πετάτε ποτέ αναμμένα τσιγάρα όταν βρίσκεστε σε υπαίθριους χώρους.
  • Μην αφήνετε σκουπίδια στο δάσος. Υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης.
  • Απαγορεύεται η ρίψη βεγγαλικών για οποιοδήποτε λόγο.  
  • Σεβαστείτε τα απαγορευτικά πρόσβασης σε περιόδους υψηλού κίνδυνου

Τέλος οι Στρατιωτικοί Σχηματισμοί να αναβάλουν κάθε είδους προγραμματισμένη εκτέλεση βολών οποιουδήποτε τύπου οπλισμού, καθώς και την αποφυγή κίνησης οχημάτων  που μπορεί να προκαλέσουν με την κίνηση τους,  ενάρξεις πυρκαγιών

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ