18.6.2015 18:13

Οι Blue Jeans λύνουν το «Γόρδιο Δεσμό»

"Η ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΑΣ ΕΞΙΤΑΡΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ"

Η φοίτησή τους στο τμήμα Ναυτιλίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου ήταν η αφορμή της γνωριμίας τους και της μετέπειτα συνεργασίας τους. Ο λόγος για τους «Blue Jeans», το Χιώτικο συγκρότημα που προσμετρά μόλις δύο χρόνια ζωής και έχει καταφέρει με την παρουσία του να κερδίσει το ενδιαφέρον του κοινού.  Τρεις Χιώτες ( Βασίλης Μισετζής ντραμς, Νίκος Μαρδάς φωνητικά και κιθάρα, Χριστόφορος Μαστοράκης μπάσο, πλήκτρα και δεύτερα φωνητικά)και ένας Αθηναίος( Διονύσης Κουράκος, ηλεκτρική Κιθάρα) ένωσαν τις δυνάμεις τους και την γνώση τους στη μουσική και δημιούργησαν ένα συγκρότημα που από την μέχρι τώρα πορεία του φαίνεται ότι ήρθε για να μείνει στα μουσικά δρώμενα της χώρας μας.

Οι Blue Jeans μας συστήνονται και μας περιμένουν όλους αύριο στο Remezzo όπου θα παρουσιάσουν και το καινούργιο τους τραγούδι με τίτλο «Γόρδιος Δεσμός»

  1. Η φοίτησής σας  στο τμήμα Ναυτιλίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου ήταν η αφορμή για να συναντηθείτε. Πώς και από ποιον ξεκίνησε ως ιδέα η δημιουργία των Blue jeans;

Στην αρχή ξεκίνησαν ο Νίκος και ο Βασίλης να παίζουν μαζί. Αργότερα, πρότειναν σε ένα φίλο τους, τον Χριστόφορο που ήξεραν ότι παίζει πλήκτρα και μπάσο να συμμετέχει. Τότε γεννήθηκε η ιδέα της δημιουργίας του συγκροτήματος. Όμως όλοι ήξεραν ότι το συγκρότημα για να ολοκληρωθεί θα έπρεπε να βρουν άλλο ένα άτομο να παίζει κιθάρα. Ο Βασίλης γνώριζε από την σχολή τον Διονύση. Του το πρότεινε και με τον Διονύση στην παρέα, το συγκρότημα είχε πρακτικά δημιουργηθεί. 

  1. Προσμετράτε δύο χρόνια ζωής ως Blue jeans και η ανταπόκριση του κοινού είναι μεγάλη. Περιμένατε να έχετε αυτή την εξέλιξη;

Σίγουρα όταν ξεκινάς ένα συγκρότημα, αυτό που κοιτάς πρωτίστως είναι να κάνεις σωστά την δουλειά σου. Να είσαι σωστός απέναντι στο κοινό, και στους ανθρώπους που σε εμπιστεύονται. Αυτή ήταν και είναι η πρώτη προτεραιότητα μας. Σίγουρα, η μέχρι τώρα πορεία μας, μας έχει δείξει ότι όταν φροντίζεις να είσαι σωστός και να φέρεσαι επαγγελματικά, τότε όλα τα άλλα έρχονται. Η αποδοχή αυτή και η ανταπόκριση από τον κόσμο είναι κάτι που μας εξιτάρει και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε. Ασφαλώς και υπήρχε στο μυαλό μας ότι σιγά – σιγά το συγκρότημα θα γίνει περισσότερο γνωστό αλλά αυτό που συμβαίνει ξεπερνάει τις αρχικές μας προσδοκίες.

  1. Έχετε γράψει δικά σας τραγούδια;

Έχουμε ήδη κάνει ένα single, το «εκεί»,  και μπορείτε να το ακούσετε και στην ιστοσελίδα μας, το οποίο έχει πάει πολύ καλά. Τον τελευταίο καιρό, έχουμε δημιουργήσει και κάποια άλλα τραγούδια. Ένα από αυτά, με τίτλο «Γόρδιος Δεσμός» θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο κοινό, στο live μας στο Remezzo την Παρασκευή. Λόγω του ότι έχουμε δημιουργήσει κι άλλα τραγούδια, κάτι ετοιμάζουμε αυτό το διάστημα που όμως επειδή βρίσκεται στο στάδιο των συζητήσεων, δεν είναι ανακοινώσιμο ακόμη.

  1. Όλοι  σας είστε φοιτητές του τμήματος Ναυτιλίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου με εξαίρεση τον Χριστόφορο που σπουδάζει στο Φυσικό του ΕΚΠΑ. Έχετε μπει στο δίλημμα σπουδές ή μουσική;

Τέτοιο δίλημμα πρακτικά δεν υπάρχει. Οι σπουδές συνεχίζονται κανονικά! Όλοι μας σίγουρα έχουμε κάνει κάποιες θυσίες για την μουσική, αλλά οι σπουδές είναι κάτι που δεν θέλουμε να διακοπεί. Η μουσική παραμένει όμως η μεγάλη μας αγάπη, και με αυτή θέλουμε να συνεχίσουμε.

  1. Πιστεύετε ότι θα ακολουθήσετε επαγγελματικά αυτό που επιλέξατε να σπουδάσατε ή η αγάπη σας για την μουσική θα υπερνικήσει τη πρώτη σας επαγγελματική επιλογή;

Στην σημερινή πραγματικότητα, το να συνεχίσει κάποιος επαγγελματικά με αυτό που σπουδάζει δεν αποτελεί μια πιο σίγουρη λύση. Όμως πιστεύουμε ότι κάθε άνθρωπος θα πρέπει να ασχολείται με αυτό που του δίνει νόημα. Εμείς αγαπάμε αυτό που κάνουμε και ακριβώς γι’αυτό φροντίζουμε να το κάνουμε όσο πιο καλά μπορούμε. Το συγκρότημα έχει πάρει μια πολύ ανοδική πορεία και αυτό είναι κάτι που μας δίνει αισιοδοξία ότι θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε με αυτό που μας αρέσει - την μουσική.

  1. Τον περασμένο χειμώνα το συγκρότημά σας έκανε την έναρξη στην συναυλία της Μελίνας Ασλανίδου στον πολυχώρο του «Βυρσοδεψείου». Πώς επιτεύχθηκε αυτή η συνεργασία από την στιγμή μάλιστα που υπηρετείτε διαφορετικά είδη μουσικής;

Η βραδιά με την Μελίνα Ασλανίδου ήταν ένα σημείο σταθμός – και χαιρόμαστε ιδιαίτερα όταν καλούμαστε να μιλήσουμε για αυτό. Η συνεργασία αυτή επετεύχθει γιατί ο διοργανωτής της συναυλίας είναι ένας άνθρωπος που μας είχε ακούσει στο παρελθόν σε κάποιο άλλο Live και του άρεσε η δουλειά μας. Μας εμπιστεύθηκε και τον ευχαριστούμε πολύ. Όμως το ότι εμείς δεν υπηρετούμε το ίδιο είδος μουσικής, με τη Μελίνα Ασλανίδου, δεν υπήρξε εμπόδιο. Όταν καλείσαι να ανοίξεις μια τέτοια βραδιά, αυτό που μετράει, είναι να είσαι επαγγελματίας. Αυτό ακριβώς είναι αυτό που μέτρησε τελικά. 

  1. Πώς «προέκυψε» το όνομα blue jeans;

Τυχαία! Σε κάποια συζήτηση μας, ο Βασίλης πρότεινε το όνομα αυτό. Άρεσε σαν ιδέα σε όλους και προχωρήσαμε έτσι. Ένα όνομα, θα πρέπει να έχει το εξής χαρακτηριστικό: Να μένει στον κόσμο. Αργότερα που το ανακοινώσαμε, ακούσαμε πολύ καλά σχόλια, και είδαμε ότι είναι κάτι που όντως έμεινε στην σκέψη του κόσμου.

  1. Τι σχέδια κάνετε για το μέλλον; Είστε αισιόδοξοι για την πορεία των Blue jeans;

Το σημαντικότερο με τους ανθρώπους είναι οι στόχοι που βάζουν. Δεν σας κρύβουμε ότι οι στόχοι μας ήταν υψηλοί και εξακολουθούν να είναι. Δουλεύουμε πολύ για να τους επιτύχουμε και εδώ και καιρό φαίνεται ότι η προσπάθεια μας αυτή αποδίδει. Η αισιοδοξία είναι η κινητήριος δύναμη μας και συστατικό στοιχείο του ποιοι είμαστε. Όσο για το μέλλον... υπάρχουν κάποιες προτάσεις πολύ τιμητικές. Δεν είναι κάτι ανακοινώσιμο ακόμα... Αλλά σίγουρα ο κόσμος θα ενημερωθεί σύντομα για τα επόμενα μας βήματα. Την Παρασκευή χαιρετάμε το Χιώτικο κοινό στο Remezzo και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη σεζόν.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ