7.8.2015 10:47

Οι αθλητές που εισάγονται σε ΑΕΙ - ΤΕΙ

Tην εγκύκλιο για την εισαγωγή των αθλητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2015 -2016 εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας. Η εγκύκλιος αφορά αθλητές που έχουν πετύχει διάκριση (νίκη) σε Ολυμπιακούς, Παγκόσμιους και Πανευρωπαϊκούς Αγώνες μέχρι και 7-10-2008 και έχουν ηλικία έως 22 ετών.

Η εγκύκλιος είναι πολυσέλιδη και αφορά πολλές και διαφορετικές κατηγορίες αθλητών καθώς και όσους έχουν διακριθεί στο σκάκι και συνεπώς οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να τη μελετήσουν , προκειμένου να δουν σε ποια κατηγορία ανήκουν.

Οσον αφορά στην εισαγωγή χωρίς ποσοτικό περιορισμό και καθ' υπέρβαση του αριθμού των εισακτέων, οι αθλητές πρέπει να έχουν επιτύχει υψηλές διακρίσεις -όπως σε Ολυμπιακούς Αγώνες- και να είναι κάτοχοι απολυτηρίου Λυκείου ή ισότιμου σχολείου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ώστε να υποβάλουν αίτηση εισαγωγής, όπου θα δηλώνουν και το τμήμα ή την εισαγωγική κατεύθυνση τμήματος, των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, στο οποίο επιθυμούν να εισαχθούν χωρίς να έχουν υποβάλει μηχανογραφικό δελτίο.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα αναγραφόμενα στην εγκύκλιο τηλέφωνα. Για πληροφορίες σχετικά με τη βεβαίωση ενεργού αθλητή και την έκδοση βεβαίωσης εγγραφής στον ειδικό πίνακα που τηρείται στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (ΓΓΑ), μπορούν να απευθύνονται στο 213-1316000 (τηλεφωνικό κέντρο ΓΓΑ). Οι υποψήφιοι θα μπορέσουν να πληροφορηθούν τα αποτελέσματα επιτυχόντων - αποτυχόντων, μέσω Διαδικτύου, στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας. (www.minedu.gov.gr).

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ