3.8.2012 14:01

ΟΧΙ στο ξεπούλημα της ΑΤΕ (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Συνεχίζουν και την εβδομάδα που έρχεται τις 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στην Αγροτική Τράπεζα αντιδρώντας με αυτό τον τρόπο στη μεταβίβαση του υγιούς τμήματος της Αγροτικής στην Τράπεζα Πειραιώς.

Οι εργαζόμενοι στην Αγροτική κατήγγειλαν το «ξεπούλημα» της Τράπεζας που θα πέσει πάνω στις πλάτες του ελληνικού λαού και κάλεσαν όλο τον κόσμο να σταθεί στο πλευρό τους.

Μίλησαν για μείζον έγκλημα που επιχειρείται σε βάρος της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, που, εκτός από περιουσία του Ελληνικού λαού (97% ανήκει στο ελληνικό Δημόσιο), αποτελεί εργαλείο ανάπτυξης της αγροτικής οικονομίας και παράγοντας διαφύλαξης των διατροφικών αναγκών του ελληνικού λαού.

Υποστήριξαν πως η Αγροτική πρέπει να παραμείνει υπό τον έλεγχο του κράτους γιατί είναι ο μεγαλύτερος χρηματοδότης του αγροτικού τομέα αφού έχει πάνω από 70% των συνολικών χορηγήσεων στον αγροτικό τομέα, αποτελεί εργαλείο για αναπτυξιακή πολιτική και εφαρμογή επενδυτικών προγραμμάτων και, το σημαντικότερο, ελέγχει το 40% του εγγείου αγροτικού κεφαλαίου.

«- Απεργούμε, αγωνιζόμενοι, πρώτα και κύρια, μαζί με την κοινωνία και τους φορείς των πελατών μας, για την ανατροπή της επαίσχυντης συμφωνίας εκποίησης της Αγροτικής Τράπεζας.

-  Απεργούμε και αγωνιζόμαστε για την ύπαρξη και τη λειτουργία της ΑΤΕ, στο ρόλο του χρηματοπιστωτικού εργαλείου, για τη στήριξη και την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας και κυρίως του αγροτικού.

- Απεργούμε και αγωνιζόμαστε, για την, ουσιαστική, διασφάλιση της εργασίας μας, την κατοχύρωση των δικαιωμάτων μας, εργασιακών και ασφαλιστικών» ανέφεραν χαρακτηριστικά.

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ