10.7.2014 17:14

Όχι σε Ιατρούς με λογιστικά κριτήρια

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΠΛΑΦΟΝ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΙΟΥ

Τις επιπτώσεις στην υγεία των ασθενών θίγει σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επιβολή μηνιαίου ορίου στη φαρμακευτική δαπάνη του ΕΟΠΥΥ ανά ασφαλισμένο τα οποία κυμαίνονται αναλόγως την ειδικότητα του ιατρού και την περιοχή.

Όπως σημειώνει το Δ.Σ. του Συλλόγου το πλαφόν που προβλέπεται για όλες τις κατηγορίες ασθενών υπολείπεται κατά πολύ των πραγματικών αναγκών συνταγογράφησης. Για παράδειγμα για τους καρδιοπαθείς της Χίου έχει οριστεί μηνιαίο όριο δαπάνης 39 ευρώ και για τους πνευμονολογικούς ασθενείς 59 ευρώ.

«Το Υπουργείο Υγείας ζητά από τον ιατρό να αντιμετωπίσει τον άρρωστο με λογιστικά κριτήρια, κάτι που μόνο αρνητικές συνέπειες για την υγεία του ασθενούς μπορεί να έχει. Ο θεράπων ιατρός, πρέπει να γνωρίζει να διαγιγνώσκει ασθένειες και να διαλέγει με καθαρά θεραπευτικά κριτήρια το κατάλληλο φάρμακο για να τις θεραπεύει.

 Ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου είναι θετικός στον εξορθολογισμό της δαπάνης για την υγεία αλλά είναι ενάντια σε μέτρα που βλάπτουν  την Δημόσια Υγεία, καθιστούν ανεφάρμοστη την τεκμηριωμένη επιστημονικά θεραπεία και μετακυλύουν το κόστος στον ασθενή», αναφέρει ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου.  

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ