22.2.2016 14:28

«Όχι άλλο αίμα στη χιώτικη άσφαλτο» [ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ]

ΦΩΝΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΕΚΑΒ ΚΑΙ ΤΡΟΧΑΙΑ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΑΝΩΤΑ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΑ

Στη σκιά του χαμού ενός ακόμη παιδιού, του 19χρονου Παντελή Παλαβίδη, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας η ενημερωτική καμπάνια του ΕΚΑΒ Χίου και της Τροχαίας με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα οδικής ασφάλειας.

Τα στατιστικά στοιχεία

Το γεγονός ότι από την αρχή του έτους μέχρι και σήμερα έχουν τραυματιστεί 17 συμπολίτες μας εκ των οποίων οι 3 θανάσιμα, έκανε τους υπεύθυνους να δηλώσουν ότι πρόκειται για μία θλιβερή χρονιά με τη Χίο να αποτίνει βαρύ φόρο αίματος, κρατώντας μέχρι στιγμής τα σκήπτρα της θλιβερής πρωτιάς σε θανατηφόρα τροχαία σε όλη την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ το τελευταίο 5μηνο έχουν σημειωθεί 60 τροχαία ατυχήματα, αριθμός ανησυχητικός με βάση τα στατιστικά στοιχεία των προηγούμενων ετών.

 «Να γυρίσουμε σελίδα ως οδηγοί»

Στην αλλαγή νοοτροπίας με στόχο να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα, εστίασε στις δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ ο υποδιοικητής της Τροχαίας Χίου Βίκτωρας Νταμπόσης. Όπως είπε οι έλεγχοι στο επόμενο διάστημα θα κλιμακωθούν ενώ αναφερόμενος στους στόχους της Τροχαίας σημείωσε ότι αυτοί θα επικεντρωθούν στην αλλαγή νοοτροπίας και στην κυκλοφοριακή αγωγή τόσο των νέων οδηγών όσο και των εκκολαπτόμενων οδηγών από την ηλικία μάλιστα του δημοτικού.

Προς αυτή την κατεύθυνση είναι και οι θεματικές ομιλίες της Τροχαίας στα σχολεία του νησιού αλλά και η επαναλειτουργία του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής στον Δαφνώνα όπου κάθε Τετάρτη και Παρασκευή θα το επισκέπτονται μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης του νησιού.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ