7.9.2015 17:07

Οφειλόμενη τιμή

ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ Α. ΑΞΙΩΤΑΚΗ ΚΑΙ Γ. ΛΙΑΔΗ ΣΕ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΒΑΡΒΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ

Αναμενόμενη και σωστή   ενέργεια η τιμητική ονοματοθεσία  δύο οδών στη μνήμη του Ανδρέα Αξιωτάκη στο Βαρβάσι  και του Αρχιμανδρίτη  Γεωργίου Λιαδή σ το κάστρο. Η Δημοτική Ενότητα Χίου ενέκρινε και προωθεί στο δημοτικό συμβούλιο και την Επιτροπή Ονοματοθεσίας τις  προτάσεις που  κατέθεσε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πρόνοιας  Γιώργος Παπαδόπουλος, ο οποίος έζησε κοντά στους δύο επιφανείς  άνδρες.

Α. Αξιωτάκης

Ο Γ. Παπαδόπουλος προτείνει να αποδοθεί το όνομα του Α. Αξιωτάκη στο δημοτικό δρόμο που βρίσκεται μπροστά στον Ι.Ν. του Αγ. Χαραλάμπους ο οποίος ενώνει την οδό Αγ. Χαραλάμπου με την Αεροπόρου Περρίκου.

Αιτιολογώντας την πρόταση του, τονίζει μεταξύ άλλων ότι «ο δήμος οφείλει να τιμήσει επάξια τη μνήμη του εκλιπόντος καθηγητή Θεολογίας, ιδρυτή του Πνευματικού Κέντρου Φάρος Βαρβασίου, ο οποίος τίμησε τον τόπο με το πλούσιο έργο του και συνέβαλλε καθοριστικά στην ανέγερση του Ι.Ν. Αγ. Χαραλάμπους Βαρβασίου»

Γ. Λιαδής

Ο Αντιδήμαρχος προτείνει να δοθεί το όνομα του εφημέριου του Αγ. Γεωργίου σε μια οδό του  Κάστρου.

Όπως επισημαίνει στο έγγραφο του, «ο εκλιπών Θεολόγος, Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ.Χίου και εκπαιδευτικός γαλούχησε χιλιάδες ανθρώπους στο δρόμο του Χριστού και της Ορθοδοξίας και παρέδωσε στον κόσμο  ένα τεράστιο πνευματικό έργο».

Οδός Κ. Αβραμίδη

Η Δημοτική Ενότητα ενέκρινε και προωθεί την πρότασηονοματοδοσίας σε οδό Κ.Αβραμίδη του ανώνυμο δρόμου στην περιοχή της Παναγίας Συριώτισσας στον Κάμπο, από τη διασταύρωση των οδών Μηταράκη και Καράβα έως την οδό Χαλκούση. Η σύζυγος του εκλιπόντος ΕλένηΑβραμίδη, αιτιολογεί την πρόταση που κατέθεσε  τονίζοντας ότι «υπήρξε επί σειρά ετών δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος, μόνιμος κάτοικος κάμπου και έκανε αρκετά οδικά έργα στην περιοχή».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ