6.12.2023 13:09

Ο Βροντάδος τίμησε τον Άγιο Νικόλαο με τη μνήμη σε όσους έφυγαν και δεν γύρισαν ποτέ ξανά - Βίντεο

Παρουσία των αρχών του νησιού και δεκάδων πιστών, εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Νικολάου, προστάτη των ναυτικών και του Πολεμικού Ναυτικού, στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Βροντάδου.

Δημοσιεύτηκε από Εφημερίδα Πολίτης στις Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2023

Στον πανηγυρικό λόγο της ημέρα ο Διοικητής του Ναυτικού Σταθμού Χίου Ηρακλή Ρεβίνθης, αναφέρθηκε στα επιτεύγματα του Πολεμικού Ναυτικού στους νικηφόρους Βαλκανικούς αγώνες, σημειώνοντας ότι, ακόμα και τότε η μικρή Ελλάδα, σε καθεστώς οικονομικής κρίσης κατάφερε να επιβάλλει την ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο απελευθερώνοντας τα νησιά του ελληνικού αρχιπελάγους από τον Οθωμανικό ζυγό.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην καθοριστική συμβολή του Εμπορικού Ναυτικού και των Ελλήνων ναυτικών στην οικονομία της Ελλάδας, σημειώνοντας ότι τίποτα δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς τη συμβολή της Εμπορικής Ναυτιλίας.

Η θρησκευτική τελετή ολοκληρώθηκε με επιμνημόσυνη δέηση για όσους χάθηκαν στις θάλασσες και ρίψη στεφάνων εμπρός από την εξέδρα του Αγίου Νικολάου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ