6.4.2012 8:55

Ο ταχυδρόμος … έβλεπε

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΤΟΥ ΙΚΑ ΓΙΑ 50 ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΥΦΛΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ

Αν η καταγγελία ευσταθεί, ένας ταχυδρομικός διανομέας, μάρτυρας υψηλής αξιοπιστίας, θα είναι η αφορμή να ξηλωθεί το πουλόβερ των αποκαλύψεων για τα επιδόματα τυφλότητας που δίνονταν χαριστικά στο νησί μας. Στηριζόμενος στην καταγγελία του ο διευθυντής της Επιτροπής Αναπηρίας και Ιατρικής Εργασίας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ζήτησε εισαγγελική παρέμβαση για 50 περιπτώσεις αναπήρων στη Χίο.

 Νέα διάσταση αναμένεται να προσλάβει η καταβολή προνοιακών επιδομάτων - και συγκεκριμένα επιδομάτων τυφλότητας - στο νησί μας, καθώς την παρέμβαση του εισαγγελέα ζήτησε ο διευθυντής της Επιτροπής Αναπηρίας και Ιατρικής Εργασίας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για 50 περιπτώσεις αναπήρων στη Χίο.
Όπως δήλωσε στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή της Βουλής, που συνεδρίασε με θέμα «Πραγματικοί δικαιούχοι προνοιακών επιδομάτων», ο διευθυντής της Επιτροπής Αναπηρίας και Ιατρικής Εργασίας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, Βασίλης Πατεράκης, ο εισαγγελέας καλείται να ελέγξει 50 επιδόματα αναπήρων – μαϊμού.  
Η έρευνα, όπως είπε ο κ. Πατεράκης, άρχισε μετά από καταγγελία που έγινε από ταχυδρομικό διανομέα του νησιού μας ότι 50 άτομα παίρνουν επίδομα τυφλότητας χωρίς να δικαιούνται, καθώς δεν έχουν πρόβλημα όρασης.
Την ίδια ώρα, αναφερόμενος στην υπόθεση της Ζακύνθου, ο κ. Πατεράκης ανέφερε ότι σύντομα θα δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα όσων μετείχαν στο κύκλωμα χορήγησης προνοιακών επιδομάτων σε 616 περιπτώσεις μη δικαιούχων, ενώ ανέφερε ότι οι επανέλεγχοι θα έχουν ολοκληρωθεί σε ποσοστό 90% μέχρι τέλη Μαΐου σε όλη την Ελλάδα.
 
«Ας τους κατονομάσουν»
«Αφού υπάρχουν καταγγελίες μπορούν να αποκαλυφθούν και οι παραβάτες. Αυτό που μας ενδιαφέρει, αν υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις, είναι να αποκαλυφθούν. Ας τους κατονομάσουν. Εμείς θέλουμε να παίρνουν επιδόματα οι πραγματικοί δικαιούχοι και να σταματήσουν για μεμονωμένες περιπτώσεις  και περιστατικά να διασύρονται όλοι ή να κόβονται συντάξεις από κάποιους που πραγματικά έχουν ανάγκη», δηλώνει στον «π» η πρόεδρος του ΠΣΑΜΕΑ Σ. Μιχάλα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ