4.3.2013 9:27

Ο σχεδιασμός για το Κάστρο προσκρούει στους κατοίκους του

ΓΕΜΑΤΕΣ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΧΩΡΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ

Το Κάστρο μεταμορφώνεται. Στα τείχη του εκτελούνται διάφορα έργα από την Αρχαιολογική Υπηρεσία αλλά και εσωτερικά αναδεικνύονται η Παλιά Φυλακή, τα Οθωμανικά Λουτρά και τόσα άλλα στοιχεία που διαθέτει.

Παράλληλα μέσα στις γειτονιές του επαγγελματίες με πολύ μεράκι έχουν μεταμορφώσει τις γειτονιές γύρω από τα καταστήματα τους. Καφέ και ουζερί συγκεντρώνουν τόσο τις καθημερινές όσο και τα Σαββατοκύριακα σημαντικό αριθμό επισκεπτών.

Ο Δήμος Χίου με παρεμβάσεις του (κατεδαφίσεις επικίνδυνων κτισμάτων, καθαριότητα, δημιουργία θέσεων στάθμευσης) συντείνει στην κατεύθυνση ανάδειξης του Κάστρου σε σημαντικό προορισμό τόσο για τους επισκέπτες όσο και για τους τουρίστες.

Όλα αυτά όμως σκοντάφτουν πάνω στη στενομυαλιά κάποιων κατοίκων, που για τη δική τους ευκολία επιμένουν να υποβαθμίζουν την εικόνα του μνημείου.

Τελευταίο «κρούσμα» αυτών των πρακτικών είναι η στάθμευση δεκάδων οχημάτων χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας σε κάθε δρόμο σχεδόν και δρομάκι του οικισμού.

Τα αυτοκίνητα αλλά και τα δίκυκλα, όπως αυτά των φωτογραφιών, δεν κυκλοφορούν πια στους δρόμους. Οι ιδιοκτήτες κατέθεσαν τις πινακίδες τους για τους δικούς τους λόγους. Θα μπορούσαν όμως, στα πλαίσια διατήρησης μιας ευπρεπούς και καλαίσθητης εικόνας στις γειτονιές τους, να τα έχουν σταθμεύσει στους χώρους στάθμευσης που υπάρχουν περιμετρικά του Κάστρου και διαθέτουν άφθονες κενές θέσεις στάθμευσης. Τόσο δύσκολο είναι;

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ