19.9.2019 11:00

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου καταδικάζει τη δολοφονία περισσότερων από 25 κυνηγετικών σκυλιών

Η ανακοίνωση του Φιλοζωικού Συλλόγου σχετικά με τα όσα συνέβησαν στη Νότια Χίο

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου, σοκαρισμένος από όσο συνέβησαν στη Νότια Χίο, καταδικάζει τη δολοφονία 25 και ίσως περισσότερων κυνηγετικών σκύλων!

Μέχρι σήμερα, ερχόμασταν αντιμέτωποι καθημερινά με την εξόντωση αδέσποτων σκύλων με αυτό τον τρόπο.

Από προχθές, τα όρια έχουν ξεπεραστεί, και το θράσος περισσεύει!

Ελπίζουμε οι αρμόδιες αρχές να αναλάβουν την υπόθεση και να πράξουν τα δέοντα, όπως ορίζει ο Νόμος.

Ελπίζουμε ότι οι δράστες θα βρεθούν, αν και γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι είναι σχεδόν αδύνατο.

Ωστόσο, ίσως έχει έρθει η ώρα να γίνει αυστηρότερος έλεγχος σε αυτούς που πωλούν δηλητήρια παρανόμως. Η πρασιγκουρίνη και το υδροκυάνιο είναι υλικά απαγορευμένα προς πώληση, κι όμως έχουν πεθάνει σκυλιά από αυτά.

Έχει, επανειλημμένως, ειπωθεί ότι η φόλα δεν είναι απλώς μία μορφή δολοφονίας ενός ζώου. Η φόλα είναι ένας αργός και επώδυνος θάνατος, που «σερβίρεται» στο ζώο με τη μορφή λιχουδιάς. Αυτό την πλησιάζει απονήρευτο και κουνώντας ευχαριστημένο την ουρά του. Το τέλος γνωστό, αυτή η ουρά θα «σιωπήσει» με τον πιο βάρβαρο τρόπο.

Αυτό που πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους, είναι ότι αυτά τα πλάσματα έχουν δικαίωμα στη ζωή. Αυτό το δικαίωμα πρέπει να το υπερασπιζόμαστε όλοι και να μη μένουμε απαθείς. Πρέπει να γίνουμε η φωνή τους και να διεκδικούμε τόσο τα δικαιώματά τους, όσο και τη δικαίωσή τους σε περίπτωση κακομεταχείρισης ή θανάτου, θυμίζοντας σε όποιον τα απειλεί ότι θα υποστεί τις συνέπειες και καταγγέλλοντας στην αστυνομία το δολοφόνο. Ο Νόμος προβλέπει εξαιρετικά βαριές ποινές σε περίπτωση θανάτου ζώου από φόλα! (έως 5 χρόνια φυλάκιση ή χρηματικό πρόστιμο της τάξεως των 30.000ευρώ).  

Λυπόμαστε θερμά για την απώλεια όλων αυτών των σκύλων κι ελπίζουμε να μην δούμε ξανά τέτοιου είδους πρακτικές.

Ο Σύλλογος βρίσκεται στη διάθεση οποιουδήποτε θεωρεί, ότι ο Σύλλογος μπορεί να του προσφέρει βοήθεια. 

Το Δ.Σ. του Φιλοζωικού Συλλόγου Χίου

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ