11.9.2019 8:45

Ο «Φάρος» Βαρβασίου τιμά τη μνήμη της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικρασίας

Με σειρά δράσεων που θα κορυφωθούν την Κυριακή 15/9 τιμά ο «Φάρος» Βαρβασίου την ημέρα εθνικής μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Μάρκου στον Καθεδρικό Μικρασιατικό Ι.Ν. του Αγίου Χαραλάμπους, όπου βρίσκονται οι ιστορικές εικόνες των Αλησμόνητων Πατρίδων Αγίου Χαραλάμπους και Ευαγγελίστριας Κρήνης, Αγίας Παρασκευής από το ομώνυμο χωριό της Ερυθραίας και Αγίου Ελευθερίου Σμύρνης.

Επίκαιρη ομιλία θα εκφωνήσει ο Θεολόγος Νίκολαος Κώσταλος.

Στις 10:25 θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο Μικρασιατικής Μνήμης του Ιερού Ναού και στις 11:00 μικρή δεξίωση στην ενοριακή αίθουσα.

Στις 11:30 η Ιερά Πομπή θα αναχωρήσει από τον Άγιο Χαράλαμπο και θα καταλήξει στον έφιππο ανδριάντα του Στρατηγού Πλαστήρα, όπου θα τελεστεί τρισάγιο και θα κατατεθούν στεφάνια. Στη συνέχεια, παραλιακώς, η πομπή θα φθάσει στην εξέδρα του λιμένα όπου με πλωτό του Λιμεναρχείου θα γίνει ρίψη Στεφάνου Μνήμης στην είσοδο του κεντρικού λιμένα.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν στις 12:00 το μεσημέρι με ανάκρουση του Εθνικού ύμνου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ