22.3.2022 13:26

Ο ΠΕΣ ΑΕΝ για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού

Ως μια από τις πολυτιμότερες πηγές ζωής, το νερό οφείλει να τιμάται ως ένα πολύτιμο αγαθό για τον άνθρωπο.

Για αυτό το σκοπό, από το 1992 μέχρι σήμερα, η 22α Μαρτίου είναι επίσημα καθιερωμένη από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως η παγκόσμια ημέρα για το νερό, με αφορμή την οποία, παρατίθενται απόψεις και σχεδιασμοί από τη διεθνή κοινότητα για την καταπολέμηση της λειψυδρίας στον υπανάπτυκτο κόσμο. Αξίζει να σημειωθεί πως τα δεδομένα του ΟΗΕ είναι φοβερά καθώς υποστηρίζουν πως το ένα τρίτο του πληθυσμού τής Γης δεν έχει πρόσβαση σε ασφαλείς πηγές νερού και τα δύο τρίτα αντιμετωπίζουν έντονη έλλειψη για τουλάχιστον ένα μήνα κάθε έτος.

Μιας και ως ναυτικός σύλλογος εργαζόμαστε σε ένα χώρο που πάντοτε είχε τις ατέλειες του -που ήταν πολύ σοβαρές σε ορισμένες περιπτώσεις- αξίζει να σημειώσουμε πως η τροφοδοσία ιδιαίτερα σε νερό είναι κάτι που πάντα ανησυχούσε τα πληρώματα. Μάλιστα, ακόμη και σχετικά πρόσφατα δεν είναι σπάνιο για τα πλοία να αντιμετωπίζουν προβλήματα κακής ποιότητας ή εξάντλησης σε νερό. 

Παρόλα αυτά, οι μεταρρυθμίσεις από τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό σχετικά με την ασφάλεια και υγιεινή στη θάλασσα αλλά και τις αναβαθμίσεις των πλοίων μέσω της ενσωμάτωσης γεννητριών παραγωγής πόσιμου νερού καθιστούν την ποιότητα της υγιεινής στα πλοία καλύτερη από ποτέ. 

Εν κατακλείδι, όντας σχετικοί με το ζήτημα και τις επιπτώσεις του στηρίζουμε πλήρως τις διαθέσεις της Διεθνούς Κοινότητας για την παροχή του πολύτιμου αγαθού αυτού σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ