12.6.2023 16:50

Ο Παγχιακός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία για την αυριανή συγκέντρωση για την Υγεία

Μαζί με όλους τους συμπολίτες μας, τα ΑμεΑ και οι οικογένειές μας, αισθανόμαστε οργή, μπροστά στο γεγονός τριών νέων θανάτων λόγω ελλείψεων στο ΕΚΑΒ, όπως και πριν χρόνια στο νησί μας. Μια στην Κω όπου γυναίκα πέθανε σε καρότσα που τη μετέφερε, μια νέα κοπέλα έγκυος αβοήθητη στη Νέα Μάκρη, μια τουρίστρια στη Χαλκιδική λόγω αργοπορίας του ασθενοφόρου ενώ παρακολουθήσαμε με αγωνία και το τελευταίο περιστατικό στο Δημοτικό σύμβουλο του Δήμου μας, όπου μεταφέρθηκε σχεδόν στα χέρια και με ιδιωτικό αυτοκίνητο στο νοσοκομείο, ο Μάρκος Σκούφαλος, λόγω λιποθυμικού επισοδείου!!

Τα ΑμεΑ, έχουμε ιδιαίτερη αγωνία για τη μεταφορά μας για λόγους ανάγκης έγκαιρα στο νοσοκομείο, λόγω των ποικίλων αναγκών και δυσκολιών στη μετακίνηση.

Η πρόσφατη απαράδεκτη δήλωση του κ. Πνευματικού ότι οι καρκινοπαθείς τελευταίου σταδίου, επί της ουσίας πρέπει να αφήνονται στην τύχη τους γιατί αποτελούν "κόστος", είναι και η εξοργιστική επιβεβαίωση όλων όσων εδώ και χρόνια έχουμε αναδείξει: Η κυνική αντιμετώπιση της αναπηρίας και  γενικότερα της υγείας, με όρους της αγοράς, είναι κυριολεκτικά θανατηφόρα.

 Εδώ μας έφτασαν όλοι όσοι τόσα χρόνια ακολουθούν, ως κυβερνήσεις, αυτή τη φιλοσοφία στην πράξη, προχωρώντας στη συνειδητή υποστελέχωση και υποβάθμιση όλων των δομών υγείας, Νοσοκομείων, των κέντρων υγείας, που υπολειτουργούν ή λειτουργούν πολύ κάτω από τις πραγματικές ανάγκες. 

Έτσι, αναζητώντας άμεσες λύσεις στη διάγνωση και τη θεραπεία, αυτή η κατάσταση μας οδηγεί κατευθείαν να πληρώνουμε στον ιδιωτικό τομέα υγείας ή ακόμα χειρότερα να ταξιδέψουμε για διάγνωση ή θεραπεία, εκτός νησιού και να αγωνιούμε για άμεσες καταστάσεις που απειλούν  την ζωής μας.

Τελικά η κατάσταση αυτή ωφελεί όσους κερδίζουν από  την υγεία μας!!

Επειδή η κοροϊδία για στελέχωση του ΕΚΑΒ καλά κρατεί,  γνωρίζουμε ότι χωρίς αγώνα τίποτα δεν θα  μας χαριστεί.

Η Χίος δεν είναι η μόνη που βρίσκεται σε αυτή τη θέση, μεγάλες είναι οι ελλείψεις πέρα από τα νησιά, ακόμα και στην Αθήνα!

Αυτό αποδεικνύει ότι η συνταγή, οι ανάγκες μας να είναι κάτω από τα οικονομικά οφέλη είναι γενική.

Συμμετέχουμε και στηρίζουμε την κινητοποίηση που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ την Τρίτη έξω από το νοσοκομείο στη 1μμ, με παρουσία και συμμετοχή όλων μας.

Εδώ και τώρα στελέχωση του ΕΚΑΒ με βάση και τις απαιτήσεις των ίδιων των εργαζομένων, που λένε ότι χρειάζονται τουλάχιστον 22 άτομα για την επάνδρωση 2 ασθενοφόρων ανά βάρδια, ενώ εξακολουθούν να υπάρχουν οχήματα που είναι παροπλισμένα στο νησί!

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!

Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας!

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ