17.3.2021 11:27

Ο νέος Ταξίαρχος στον Σεβασμιώτατο

Τον απερχόμενο διοικητή της 96 ΑΔΤΕ Υποστράτηγο Αθανάσιο Σαρδέλη και τον νέο διοικητή Ταξίαρχο Κωνσταντίνο Κολοκοτρώνη δέχθηκε την 16η Μαρτίου 2021 στο γραφείο του ο Σεβ. Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος. Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Στρατηγό Σαρδέλη για την προσφορά του στα νησιά μας και ευχήθηκε στον νέο διοικητή την βοήθεια του Θεού, ώστε να έχει μία ειρηνική θητεία αλλά, αν απαιτηθεί, νικηφόρο.

Επίσης δεδομένης της κρητικής καταγωγής του νέου Ταξιάρχου, ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι η ανάληψη των καθηκόντων του συμπίπτει με τον εορτασμό του εν Χίω νεομάρτυρος Μανουήλ του Κρητός και ανεφέρθη στον σημαντικό ρόλο των Κρητών κατά την απελευθέρωση της Χίου το 1912 (Παστρικάκης). Δεν παρέλειψε μάλιστα να τονίσει ότι θεωρεί συμβολικό τον συνδυασμό του ονόματος Κολοκοτρώνης με τον εορτασμό των 200 ετών από το 1821.

Ο Χιώτης Ιεράρχης εδώρισε στον νέο Ταξίαρχο μια Καινή Διαθήκη, το λογότυπο της Ιεράς Μητροπόλεως για τα 200 χρόνια από το 1821 και την έκδοση της Εκκλησίας της Χίου για τα μνημεία των 8000 χρόνων χιακής ιστορίας (επιμέλεια Αθηνάς Λουτράρη).

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ